У Луцьку двоє волонтерів відкрили оригінальний паб. Відео

У Луцьку двоє волонтерів відкрили оригінальний паб. Відео

Аби збільшити кількість та якість донатів, двоє волонтерів з Луцька відкрили оригінальний паб. Там не лише наливатимуть пиво і подаватимуть різні снеки, а й продаватимуть сувеніри з фронту.

На стелі величезна маскувальна сітка, на підвіконні - осколки, які мало не вбили захисників. А на барній стійці гільзи і дірява військова каска, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

У Луцьку відкрили паб з назвою «Перший волонтерський». Розташований він на вулиці Шевченка неподалік обласної дитячо-юнацької спортшколи. Вклалися в його відкриття двоє волонтерів громадської організації «Військова пошта». Павло Цапюк та Олександр Сидорук половину прибутку від роботи закладу обіцяють віддавати на потреби української армії.

«Решта в розпорядження інвесторів по суті лишається. Тобто це може йти на розвиток закладу, на інші засоби або просто як прибуток, тобто комерційна складова має лишатися, інакше заклад не буде функціонувати», - розповідає Павло Цапюк. 

Заробляти в «Першому волонтерському» планують як стравами і випивкою, так і сувенірами з фронту - стріляний гільз, уламків боєприпасів тощо.Гроші з продажу цих фронтових артефактів, запевнив Павло Цапюк, на відміну від іншої виручки, не ділитимуть навпіл. Уся сума йтиме на потреби військових підрозділів. 

«Перший волонтерський» має особливий дизайн - столи зроблені з дошок, привезених із різних фронтових напрямків.

Осколки волонтерам передали військові медики.

«Майже з серця бійця вийнятий... Вони його врятували. Слава Богу, живий хлопець«, - поділився волонтер.

Попри те, що заклад має символічну назву «Перший волонтерський», працюють у пабі найняті працівники - бармени, кухарі, офіціанти. Сталого меню паб поки немає, шеф-кухар ще працює над його розробкою. Знаємо що паб матиме як різні снеки до пива, так і основні страви з м'яса та риби. Серед напоїв тут крафтове пиво місцевого виробника та два види безалкогольного.

Окрім випити пива, гарячих напоїв чи поїсти, заклад радий бути платформою для різного виду заходів - тут готові приймативиставки творчі вечори, організовувати навчання і навіть плести маскувальні сітки .

Детальніше - у сюжеті:

Читайте також:

Можливо зацікавить