У Луцьку на ринках продають свіжу домашню городину: ціни

У Луцьку на ринках продають свіжу домашню городину: ціни

На ринках Луцька вже продають свіжу городину - картоплю, огірки, зелень, цибулю, часник.

Відвідувачі базарів кажуть, що особливо цінують те, що люди виростили на власному городі, а не перекупили в оптовиків, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Все, що продає Галина, вирощує у себе на городі – часник, цибулю, а ще і смородину, і вишню. Каже, дітям і внукам пороздавала, а те, що лишається, возить на ринок. Робить так вже 10 років поспіль. На запитання, чи можна прожити за гроші, виручені від продажу своєї городини, відповідає – не завжди.Галина не єдина, хто їздить на ринок здалеку. Таких тут багато. Адже в Луцьку і покупців більше, і ціну можна поставити вищу. Найчастіше приїздять торгувати не щодня, а раз чи два на тиждень.Картопля є і по 15, і по 35 гривень за кілограм - чим більша, тим дорожча. Покупці ж кажуть, ціни нормальні, зважаючи, що все навколо дорожче. Але попри це завжди шукають, де дешевше.

«Ну, ви знаєте, можна різні знайти. От огірки, від 40 до 25, тут я знайшла найдешевші. Бо по 20 там є, а трошки не такі. Помідори також, ви знаєте, різні ціни, я навіть не думала, бо ще недавно були по 79, по 80. А це і за 40, і за 45 можна взяти нормальні«, - каже покупчиня Галина.

Ольга вперше приїхала на ринок продавати свої огірки. Підживлюють тільки органічними добривами. Так як цього року вражай більший, вирішили приїхати на ринок.

«Терлиця трошки велика. Десь по 40 кілограмів зараз. Це органічні, без хімії, для діток можна давати. Не оброблені нічим. Це ми самі споживаємо, але більший врожай і ми вже продаємо», - зазначила Ольга.

Коли на ринок, а коли і в супермаркет. Люди кажуть, бережуть свій час. А от на базарі шукають саме домашнє. Бо, мовляв, і свіже, і без хімікатів. Дехто зізнається, що на ринок йде із спеціальною метою:

«На базарі. Підтримати наших людей», - каже покупець Олексій.

Домашні городи на це не тільки про продукти харчування. Для декого це чи не єдиний спосіб заробити копійку, аби хоч якось втриматися на плаву.

Читайте також:

Можливо зацікавить