У Міненерго чесно попередили українців про непросту зиму

відключення світла в Україні

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що наступної зими ситуація в енергетиці буде складною. Водночас Україна встигає підготуватись.

Про це він сказав в ефірі телемарафону.

«Треба готуватися до складної зими. На жаль, ця зима буде навіть складнішою, ніж попередня… Потрібно мати можливості автономного забезпечення. Ми ж зі свого боку зробимо все, щоб це не знадобилося», – зазначив він.

 За словами Галущенка, Україна встигає підготуватись до зими. Однак ключовий вплив на енергосистему мають обстріли: «Єдине питання – це вплив обстрілів. Навіть не сам факт обстрілів, а наскільки вони можуть завдати нам шкоди. На жаль, ті обстріли, які почалися цього року 22 березня, вони завдали суттєвої шкоди. Цифра 9 ГВт вже звучала. Це така генерація, яку ми втратили. При піковому споживанні минулої зими 18 ГВт. Фактично – половина», – додав міністр.

 За його словами, в уряді не мають ілюзій, що обстріли зупиняться. Тому перше питання полягає в тому, щоб відновити все, що можна, і паралельно захистити енергетичні об’єкти системами ППО, які зараз надходять в країну.

Читайте також:

Можливо зацікавить