«Українські палаци. Золота доба»: у телепрограмі розкриють таємниці унікального маєтку на Волині

«Українські палаци. Золота доба»: у телепрограмі розкриють таємниці унікального маєтку на Волині

24 грудня о 12:10 на телеканалі 2+2 вийде новий випуск історичного циклу Акіма Галімова «Українські палаци. Золота доба». Автори розкажуть історію родини Радзивілів, яка понад 400 років володіла замком в Олиці, що на Волині.

Про це повідомляє пресслужба телеканалу 2+2

Епізод «Українські палаци. Золота доба: палац в Олиці» присвячений унікальному маєтку на Волині. Перший бастіонний замок в Україні звели у 16 столітті за наказом князя Миколи Радзивіла, якого ще називають Чорним. Реконструкцію палацу було завершено вже за часів його онука Альберта Радзивіла, який був впливовим діячем і справжнім багатієм. За часів Альберта місто активно розвивалось: в Олиці проводилися масштабні ярмарки, а також полювання, на які приїздила знать з усієї Європи. Поруч з маєтком він збудував костел з неймовірним оздобленням, у криптах якого спочиває декілька поколінь цієї родини.

«Українські палаци. Золота доба»: у телепрограмі розкриють таємниці унікального маєтку на Волині

У часи свого розквіту Олицький замок вирізнявся помпезністю: його інтер’єри прикрашали тисячі картин й речі зі срібла. Але найбільший артефакт роду Радзивілів – це мапа, що найточніше показує східноєвропейські землі початку 17 століття.

У 18 столітті російські військові розграбували маєток, а пізніше, вже за радянських часів, він зазнав значних змін. Проте завдяки архівним документам, кресленням і фото глядачі 2+2 зможуть побачити, як змінювався Олицький замок протягом століть.

Другий сезон історичного документального циклу «Українські палаци. Золота доба» створено за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Читайте також:

  • Тече дах: на Волині поліція планує відремонтувати 100-річну будівлю, та активісти проти
  • Молодь виїхала, школу і магазин закрили, а на деяких вулицях - не більше 4 будинків: історія села на Волині

Можливо зацікавить