Вибір блендера: різновиди техніки та основні параметри

Вибір блендера: різновиди техніки та основні параметри

На кухні є безліч важливих пристроїв і технічних рішень, а блендер – це одне з них. З його допомогою вдасться збивати, змішувати, подрібнювати та натирати різні інгредієнти. Завдяки функціональності такі види техніки успішно використовують як удома, так і на харчових виробництвах, в ресторанах та кафе.

Перш ніж зробити покупку потрібно визначити призначення, місце застосування, те, які інгредієнти подрібнюватимуться і багато іншого. Сьогодні блендери можуть оснащуватися різними можливостями та відповідати широкому діапазону бюджету. Асортимент, представлений від нинішніх виробників, вражає навіть найвибагливішого покупця.

Види блендерів

Основний параметр вибору. За цією класифікацією виділяють два види пристроїв:

  1. Занурювальний. Його головна перевага – мобільність. Блок двигуна розташований усередині корпусу, який виготовляється з пластику або металу. Блендер потрібно тримати в руці, а сам різальний матеріал занурити в посуд з інгредієнтами для подрібнення. До основного блоку можна підключити будь-яку насадку, включаючи віночок, ножі та багато іншого;
  2. Стаціонарні. Мотор розташований у великому корпусі, а на нього встановлена панель керування. Зверху є знімна ємність із пластику або скла, всередині якої встановлено подрібнювач. Це відмінне рішення для коління горіхів, льоду та інших твердих інгредієнтів.

Залежно від завдань купується той чи інший варіант, але для дому часто підбираються занурювальні моделі.

Унікальність сучасних блендерів

Деякі пристрої поставляються як 2 в 1, коли вони можуть не тільки подрібнювати продукти, а й додатково готувати їх за рахунок вбудованої пароварки. Додатково є моделі 3 в 1, коли звичайний блендер перетворюється на повноцінний кухонний комбайн. Є кілька чаш та лопатей для подрібнення, дозволяючи шинкувати, нарізати, готувати фарш та багато іншого.

Виробники випускають блендери з функцією соковижималки, що унеможливлює покупку окремого пристрою. Деякі моделі доповнюються склянкою із щільною кришкою, щоб подрібнювати кавові зерна чи горіхи.

Характеристики блендерів

Вибір обов'язково має ґрунтуватися на оцінці технічних параметрів:

  1. Продуктивність. Діапазону від 600 до 700 Вт достатньо, щоб готувати коктейлі, а також подрібнювати середньої твердості продукти. Також є моделі від 1000 Вт, але вони використовуються для кола льоду, горіхів, твердих інгредієнтів;
  2. Матеріал. Пластикові вироби доступні за ціною, але не довговічні, якщо порівняти з металом. При виборі стаціонарних моделей чаша виготовляється із міцного скла або пластику;
  3. Портативність. Невеликі пристрої можуть працювати від акумулятора, і тут швидше за все залежить від зручності для користувачів та умов зберігання;
  4. Швидкості та режими. Блендери можуть мати до 30 швидкостей, а різні режими для колки та подрібнення різних інгредієнтів дозволять перетворити блендер на багатофункціональний комбайн.

Додатково варто врахувати виконання та дизайн, наявність захисту від перегріву, гарантію та комплектацію. Важливо ще дотриматися рекомендацій виробників, щоб унеможливити будь-які пошкодження або поломки в майбутньому.

 

 

 

Можливо зацікавить