Вийде, як у ресторані: секретний інгредієнт перетворить варену картоплю на кулінарний шедевр
Вміння варити картоплю правильно завжди знадобиться на кухні, адже українці використовують цей овоч у багатьох повсякденних рецептах. У багатьох повсякденних рецептах присутня варена картоплю.
Зі свіжим кропом і маслом така картопля годиться для обіду і вечері навіть без доповнень. До того ж, приготування ідеального пюре залежить не лише від рецепту, а й від вибору правильного сорту картоплі.
Як правильно готувати цей овоч для пюре - розповідає ТСН.
Більшість господинь варить картоплю просто у підсоленій воді, не підозрюючи, що саме так бульби втрачають частину свого смаку й аромату. А професійні кухарі знають, що варто додати одну спецію, і картопля набуде насиченого смаку та неймовірного аромату. І це не лавровий лист або чорний перець, а більш витончена пряність.
Що додати у воду під час варіння картоплі, щоб страва вийшла смачно та вишуканою
Секретна спеція — це копчена паприка, яка творить справжнісінькі дива. Вона надає страві тонкого аромату димку з ледь солодкуватою ноткою, апетитного кольору та насиченого смаку.
Як правильно варити картоплю з копченою паприкою.
- Почистіть і наріжте картоплю середніми шматочками.
- Залийте холодною водою, посоліть.
- Додайте пів чайної ложки копченої паприки на літр води.
- За бажання — дрібку сушеного часнику та куркуми для золотавого кольору.
- Варіть до готовності на середньому вогні, без кришки.
Якщо хочете, щоб варена картопля була ще насиченішою, після зливання води залиште на 3 хвилини під кришкою, щоб спеції розкрилися повністю. А потім страву можна посипати сушеним кропом і пармезаном для вершкового смаку.
Читайте також:
- Вродять і в спеку, і в холод: які сорти картоплі завжди дають рясний врожай
- На Луцькому ринку дешевшає картопля, а кабачки різко подорожчали
- Як зберігати картоплю без погреба: прості методи, щоб овоч залишався свіжим кілька місяців