Від медовика до 3D-тортів: як волинянка стала популярною кондитеркою та наставницею

Уродженка Погулянки Юлія Віліч перетворила випадкове захоплення кулінарією під час локдауну на успішний блог і професію, якою сьогодні захоплюються понад 139 тисяч підписників.
Про майстриню, яка за фахом є музичним керівником і перекладачкою, але нині її знають тисячі підписників у соцмережах як кондитерку, блогерку та наставницю, пише видання «Нове життя» – новини Любешівщини.
«Я почала займатися кулінарією зовсім випадково. У 2020 році під час локдауну повернулася з Луцька до рідної Погулянки. Було багато вільного часу. Тож одного разу я знайшла рецепт медовика в інтернеті. Приготувала, сфотографувала і виклала у Фейсбук. Чесно кажучи, не чекала нічого особливого. Але люди почали коментувати, ставити лайки, хвалити. Це було несподівано і дуже приємно. Тоді я спробувала приготувати ще один десерт. І так почалося», — пригадує волинянка.
Згодом, коли Юлія Віліч повернулася до Луцька, створила портфоліо зі своїх десертів, виклала його в інтернет та почала брати замовлення. Спочатку це були тортики й капкейки, пізніше додався зефір. Усе, що вона готувала для блогу, але не продавала, передавала рідним у Погулянку. Вони дегустували, пригощали друзів і знайомих, а сама майстриня завжди прислухалася до їхньої оцінки.
Паралельно молода кондитерка активно розвивала свій інстаграм-блог.

«Аудиторія набиралася дуже швидко. У 2020 році я мала перших 5 тисяч підписників, а справжній ривок відбувся у 2022-му. Я розуміла, що людям цікаво не лише дивитися фото, а й навчатися разом зі мною», — розповідає Юлія Михайлівна.
Її наполегливість дала плоди. Переглядаючи десятки роликів, читаючи літературу, експериментуючи на практиці, вона навчилася тонко відчувати інгредієнти та створювати власні рецепти. Згодом їх у неї назбиралося понад сто. Частину з них кондитерка оформила у збірники, якими ділилася з підписниками.
У 2024 році Юлія Віліч зробила новий крок – провела свій перший очний майстер-клас із приготування чизкейків.
«Найважливіше для мене – приділити максимально уваги кожному учаснику. Люди приходять за знаннями і за атмосферою. Я хотіла, щоб їм було комфортно», — каже вона.
З того часу наша землячка провела вже чотири очні майстер-класи: у Луцьку, Рівному, Львові та Києві. Окрім цього, організувала масштабний великодній онлайн-курс. Загалом понад 11 тисяч людей пройшли її навчання й удосконалили свої кулінарні навички. Наразі вона працює над створенням різдвяного курсу.


Окрема сторінка її творчості – 3D-торти. Це справжні витвори мистецтва: банан, риба, голова дикого кабана, яйце, черепаха та багато інших. Вони настільки реалістичні, що їх легко сплутати зі справжніми предметами.
«Коли я зробила 3D черепаху, то відправляла її рідним у Погулянку маршруткою. Я поставила коробку в автобусі, і пасажири запитували, чи це жива черепаха. Реакція була неймовірна», — пригадує майстриня.
Сьогодні за її творчістю стежать понад 139 тисяч підписників в інстаграмі. Попри популярність і визнання, уродженка Погулянки зберігає простоту.
«Це моя робота, яка приносить задоволення й спокій», — говорить Юлія Віліч.
Її улюблений десерт – медовик, адже саме з нього почалася вся історія. А мрія на майбутнє – відкрити власну кондитерську або ресторан.
«Я чекаю слушного моменту. І знаю, що він обов’язково настане», — впевнено додає вона.
Читайте також:
- Втратила три будинки: переселенка з Донеччини двічі рятувалася від війни й почала нове життя у Луцьку
- Будинок із дров та глини: волинянин уже 36 років живе в хаті, яку звів власноруч
- Кожен день - для людей: як Ніна Кошелюк стала улюбленою листоношею Луцька