Візитівка Волині: як приготувати коропа по-українськи
Короп по-українськи - це візитівка Волині. Багаті ліси, щедрі ріки й таємничі болота поліської частини цих територій, сформували особливий смак волинської кухні. Вплив сусідніх імперій, зокрема старопольських, литовських, білоруських рецептів, додав вишуканості народним стравам і визначив головні блюда на святковому столі — дичину та рибу, якої на Волині завжди було багато.
Про це пише ТСН.
Короп по-волинськи
Інгредієнти:
- короп — 1 шт;
- печериці — 300 г;
- ріпчаста цибуля — 2 шт;
- сіль, перець за смаком;
- олія.
Покроковий рецепт
- Крок 1: випатрати і почистити рибу, добре помити. Натерти сіллю та перцем.
- Крок 2: налити на деко рослинне масло, викласти гриби, нарізані пластинками, і кільця цибулі.
- Крок 3: зверху покласти рибу і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.
Читайте також:
- Попри спеку, у волинських лісах збирають лисички: де саме
- Невід’ємна складова традиційної кухні: як готують омочку на Волині
- Світязькі пончики: рецепт легендарного смаколика