Візитівка Волині: як приготувати коропа по-українськи

Візитівка Волині: як приготувати коропа по-українськи

Короп по-українськи - це візитівка Волині. Багаті ліси, щедрі ріки й таємничі болота поліської частини цих територій, сформували особливий смак волинської кухні. Вплив сусідніх імперій, зокрема старопольських, литовських, білоруських рецептів, додав вишуканості народним стравам і визначив головні блюда на святковому столі — дичину та рибу, якої на Волині завжди було багато.

Про це пише ТСН.

Короп по-волинськи

Інгредієнти:

  • короп — 1 шт;
  • печериці — 300 г;
  • ріпчаста цибуля — 2 шт;
  • сіль, перець за смаком;
  • олія.

Покроковий рецепт

  • Крок 1: випатрати і почистити рибу, добре помити. Натерти сіллю та перцем.
  • Крок 2: налити на деко рослинне масло, викласти гриби, нарізані пластинками, і кільця цибулі.
  • Крок 3: зверху покласти рибу і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.

Читайте також:

Можливо зацікавить