Волинський винахідник створює зарядні станції та електротранспорт для захисників

Волинський винахідник створює зарядні станції та електротранспорт для захисників

Винахідник Олег Бондарук зі Зміїнця добре знаний серед волонтерів та військових, адже його зарядні станції уже півтора року допомагають воїнам на передовій. На власних потужностях волинянин у місяць виготовляє 25 зарядних станцій, проте запитів від військових в рази більше.

Аби розширити масштаби виробництва, Олег Бондарук звернувся за підтримкою у Волинську обласну військову адміністрацію. 

«Я виготовляю зарядні станції уже півтора року, їх у мене купують військові та волонтери. Вони дуже добре себе зарекомендували, тому моя мета - масштабувати весь процес. Тому звернувся за сприянням у Волинську ОВА», - розповів Олег Бондарук.

Волинський винахідник створює зарядні станції та електротранспорт для захисниківВолинський винахідник створює зарядні станції та електротранспорт для захисників

Щоб збільшити кількість виготовлених електростанцій потрібно наростити потужності та сертифікувати вироби.

«Військові кажуть, що станції дуже витривалі. Їх можна занурювати під воду, на них можна сидіти, адже створені для окопних умов.

Ще й вдвічі дешевші за традиційні «Екофлоу». На них завжди черга, вони вже себе зарекомендували», - зазначив Олег Бондарук.

Окрім станцій для заряджання винахідник може похизуватися електробайками. Такий вид транспорту також може бути корисним для військових.

«У Волинській ОВА подивилися, в яких сферах та як це може бути використано для оборони нашої країни, де цей електротранспорт може застосовуватись для військових, для прикордонників тощо.

Такі електробайки я почав виготовляти три роки тому, ще за ковідних часів, сам на такому їзжджу. Хочу зламати, а він не ламається», - пожартував Олег Бондарук.

Волинський винахідник створює зарядні станції та електротранспорт для захисників

Китайські аналоги байків у випадку поломки потребують обслуговування та відповідних деталей, які потрібно чекати з-за кордону. Тож перевага електичного транспорту пана Олега у тому, що все необхідне є на місці.

У Волинській ОВА журналістам ВСН розповіли, що вдячні Олегу Бондаруку за звернення та пообіцяли сприяти винахіднику у масштабуванні виробництва, аби задовільняти зростаючі потреби наших захисників.

Читайте також:

Можливо зацікавить