Волинянин погиркався з сусідом та ще й залив обличчя балочником: як покарав його суд

Волинянин погиркався з сусідом та ще й залив обличчя балочником: як покарав його суд

На Волині судять чоловіка, який погиркався з сусідом та ще й залив обличчя балочником. За нанесення легких тілесних ушкоджень ковельчанин постав перед Фемідою. 

Про це пишуть Волинські новини з посиланням на сюжет ТРК «Аверс».

Зі слів чоловіка, це був самозахист. Але суд визнав його винним. Волинянин із вироком не погодився та подався до апеляції.

Інцидент стався ще в липні 2021 року. За даними слідства, між сусідами, у яких і так неприязні відносини, стався конфлікт. Проїзд, що між їхніми земельними ділянками, обвинувачений перегородив.

Побачивши це, сусід із товаришем пішли викопувати стовпчики огорожі після відповідного дозволу поліції. Та обвинувачений узяв садовий шланг і облив їх водою. А згодом розпилив невідому речовину з балончика кожному в обличчя. У сусіда діагностували хімічний опік очей.

Підсудний запевняв, що його дії – це виключно самозахист. Мовляв, потерпілі погрожували йому та його сестрі, яка стояла поруч. Нібито, злякавшись за сестру та за себе, скористався балончиком.

Як пояснював, один із чоловіків почав шарпати стовпчик, біля якого стояла сестра. Обвинуваченому здалося, що є загроза для жінки, тому розпилив балончик. Інший чоловік замахнувся на нього лопатою.

Потерпілі, свою чергою, розповідають: поки викопували стовпчики огорожі, обвинувачений поливав їх водою зі шлангу. Побачивши, що вони не реагують, – підбіг та використав вміст балончика. Свідок у суду підтвердив правдивість їхніх слів, бо знімав на телефон момент конфлікту.

«Відеозапис чітко відтворює момент розпилення невідомої речовини з боку обвинуваченого та повністю спростовує покази останнього про те, що він вбачав загрозу життю і здоров’ю сестри», – зазначається в матеріалах справи.

Зрештою, суд першої інстанції визнав обвинуваченого винним, призначивши йому 200 годин громадських робіт та стягнення коштів за моральну шкоду. Втім, поки розбиралися в суді, то строки давності справи закінчилися.

Захисник обвинуваченого подав відповідне клопотання до апеляційного суду. Тож кримінальне провадження закрили, а ковельчанина звільнили від відповідальності. 

Читайте також: 

Можливо зацікавить