Як приготувати ніжні сирні булочки: рецепт від луцької фудблогерки

Ароматна, м’яка і ніжна – така випічка стане справжньою окрасою вашого чаювання. Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук поділилась рецептом сирних булочок.
Як приготувати страву, дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».
Інгредієнти:
Для тіста:
- Дріжджі пресовані – 25 г (або сухі – 9 г)
- Борошно – 550–600 г
- Молоко – 300 мл
- Цукор – 80 г
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло – 80 г
Для начинки:
- Сир – 400 г
- Цукор – 3–4 ст. л.
- Кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.
- Ванільний цукор – 1 пакетик
- Сметана – 2 ст. л.
- Білок яйця – 1 шт.
Для змащування:
Жовток яйця + 1 ч. л. молока
Спосіб приготування:
- Приготування опари: У тепле молоко додати дріжджі, 2 ст. л. борошна та половину цукру, перемішати, накрити й залишити на 10 хвилин.
- Замішування тіста: У готову опару додати решту цукру, сіль, яйце, розтоплене (але не гаряче) масло. Частинами просіяти борошно, поступово замішуючи тісто. Воно має бути м’яким і трохи липким – при необхідності змастіть руки олією. Дати тісту підійти.
- Приготування начинки: Усі інгредієнти для начинки помістити в миску та збити блендером до однорідності.
- Формування булочок: Тісто обім’яти, розділити на 10 рівних частин, сформувати кульки та викласти їх на деко, застелене пергаментом. Накрити плівкою й дати підійти.
- Начинка: В центрі кожної кульки зробити заглиблення (склянкою або руками) і викласти сирну масу.
- Випікання: Булочки змастити жовтком із молоком і випікати в розігрітій духовці при 180°C протягом 25 хвилин.
Готова випічка виходить м’якою, запашною та неймовірно смачною.
Читайте також:
- Найкращі сорти для великого врожаю: яку редиску посадити навесні
- Кущі ломитимуться від ягід: чим підживити малину навесні для рясного врожаю
- Найсмачніші млинці з сиром, маком і вишнями: рецепт від луцької фудблогерки