Як приготувати ніжні сирні булочки: рецепт від луцької фудблогерки

Рум’яні сирні булочки – ідеальне доповнення до вашого чаювання

Ароматна, м’яка і ніжна – така випічка стане справжньою окрасою вашого чаювання. Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук поділилась рецептом сирних булочок.

Як приготувати страву, дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Дріжджі пресовані – 25 г (або сухі – 9 г)
  • Борошно – 550–600 г
  • Молоко – 300 мл
  • Цукор – 80 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло – 80 г

Для начинки:

  • Сир – 400 г
  • Цукор – 3–4 ст. л.
  • Кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Білок яйця – 1 шт.

Для змащування:

Жовток яйця + 1 ч. л. молока

Спосіб приготування:

  • Приготування опари: У тепле молоко додати дріжджі, 2 ст. л. борошна та половину цукру, перемішати, накрити й залишити на 10 хвилин.
  • Замішування тіста: У готову опару додати решту цукру, сіль, яйце, розтоплене (але не гаряче) масло. Частинами просіяти борошно, поступово замішуючи тісто. Воно має бути м’яким і трохи липким – при необхідності змастіть руки олією. Дати тісту підійти.
  • Приготування начинки: Усі інгредієнти для начинки помістити в миску та збити блендером до однорідності.
  • Формування булочок: Тісто обім’яти, розділити на 10 рівних частин, сформувати кульки та викласти їх на деко, застелене пергаментом. Накрити плівкою й дати підійти.
  • Начинка: В центрі кожної кульки зробити заглиблення (склянкою або руками) і викласти сирну масу.
  • Випікання: Булочки змастити жовтком із молоком і випікати в розігрітій духовці при 180°C протягом 25 хвилин.

Готова випічка виходить м’якою, запашною та неймовірно смачною.

Читайте також:

Можливо зацікавить