Як виростити смачний листовий салат на підвіконні: поради для садівників

Як виростити смачний листовий салат на підвіконні: поради для садівників

Взимку багато хто стикається з проблемою дорогих та неякісних овочів, зокрема листового салату. Однак, вирощувати свіжу зелень прямо на підвіконні — реальна альтернатива. Садівники поділилися простими порадами, як отримати смачний та корисний салат у домашніх умовах.

Отже, першочергово потрібно підібрати оптимальне місце. Краще розмістити контейнери з розсадою на підвіконні з південного боку. Подбайте і про те, щоб температура не перевищувала 22 градусів. Далі підготуйте ємності глибиною приблизно 15 см, у них мають бути дренажні отвори, інформує Ukr.Media.

Приготуйте ґрунт: змішайте універсальний ґрунт із перлітом у пропорції 3:1. Якісний ґрунт — запорука прекрасного врожаю.

Насіння краще сіяти на глибину приблизно 1 см, залишивши між ними 4 см. Через тиждень уже можна спостерігати перші сходи. Дуже важливо за цей час не пересушити ґрунт. Уже після того, як з'являються два перших листочки, рослини потрібно розсадити.

Графік поливу суворий — 1 раз на 2 дні. Влітку воду вносити необхідно щодня. Придбайте комплексні добрива для зелені, щоб підгодовувати листовий салат щотижня.

Не менш важливий фактор для гарного росту салатного листя — освітлення. Взимку так взагалі не обійтися без додаткового джерела світла, тож встановіть фітолампи: вони працюватимуть по 13 годин щодня. Їх потрібно встановити на висоті 40 см від верхнього листя.

Перший урожай можна зняти через місяць після висадки. Так, необхідно зрізати зовнішнє листя, залишивши серединку. За належного догляду можна збирати до 2-х кг зелені з кожного метра. Щоб урожай був завжди, нові рослини краще висаджувати кожні 2 тижні.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Як вкінці листопада обрізати і накрити троянди на зиму: захистіть кущі від морозів

Як вкінці листопада обрізати і накрити троянди на зиму: захистіть кущі від морозів

Яблучний пиріг на сковороді за 20 хвилин — ніжний та ароматний десерт без духовки

Яблучний пиріг на сковороді за 20 хвилин — ніжний та ароматний десерт без духовки

Солодка капуста на зиму «із секретом»: буде готова вже за ніч

Солодка капуста на зиму «із секретом»: буде готова вже за ніч

Введення в храм Пресвятої Богородиці: що сьогодні категорично не можна робити

Введення в храм Пресвятої Богородиці: що сьогодні категорично не можна робити

Бурштинове варення-пятихвилинка з яблук: розлітається за секунди

Бурштинове варення-пятихвилинка з яблук: розлітається за секунди

Скільки коштує картопля, морква та інші овочі на ринку у Луцьку?
фото

Скільки коштує картопля, морква та інші овочі на ринку у Луцьку?

Як позбутися запаху з раковини за 1 хвилину: простий метод із сухою гірчицею

Як позбутися запаху з раковини за 1 хвилину: простий метод із сухою гірчицею

Що обов'язково зробити з виноградом до грудня: дотримуйтеся цих порад, щоб у наступному році не втратити врожай

Що обов'язково зробити з виноградом до грудня: дотримуйтеся цих порад, щоб у наступному році не втратити врожай

Через відсутність запаху підлітки починають курити частіше: луцька лікарка - про шкоду електронних сигарет

Через відсутність запаху підлітки починають курити частіше: луцька лікарка - про шкоду електронних сигарет