Як вийти з посту без шкоди для здоров'я - поради волинської медикині

Як вийти з посту без шкоди для здоров'я - поради волинської медикині

На Великдень закінчується піст, а разом з ним і обмеження в їжі. Відразу починати вживати заборонені продукти великими порціями не варто, оскільки це може привести до серйозних проблем зі здоров'ям.

Як правильно вийти з посту і не завдати шкоди своєму здоров'ю, розповіла завідувачка гастроентерологічним відділенням КП «Медичне об'єднання Луцької міської територіальної громади» Юлія Кошель в коментарі ВСН.

«Якщо дивитися з позиції гастроентерології, то вихід з посту, як із будь-якої дієти, має бути поступовим, але ми усвідомлюємо, що в суботу у нас ще піст, а в неділю уже він закінчився. Люди приходять з нічної служби, сідають в родинному колі за святковий стіл. Тому треба зважати на те, що процес, коли ми переходимо з пісної їжі на їжу багату тваринними білками, є досить складним в плані перетравлення нашою травною системою», - розповідає вона.

Як стверджує медикиня, акуратно варто ставитися до їжі у свято. Велика кількість м'ясних продуктів, салатів з майонезом, можуть завдати серйозного удару по організму.

Тому потрібно починати з маленьких порцій.

«Слід їсти невеликими порціями, додавати салати, додавати зелень, які будуть допомагати працювати кишківникові», - радить Юлія Кошель.

Також, на думку завідувачки відділенням, бажано не зловживати алкоголем.

Як наполягають медики, від міцного алкоголю варто відмовитися - утримайтеся від віскі, коньяку і горілки. Якщо хочеться випити алкоголь, то краще віддати перевагу вину. І краще розбавляти його водою, з пропорції один до двох, пийте невеликими порціями.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Секрет ідеального тіста: як приготувати піцу вдома, щоб вона смакувала, як у піцерії

Ідеальна домашня піца: луцька фудблогерка розкрила секрет приготування

Свіжоспечені піцетти з ковбасою, сиром і овочами
відео

Мініпіца для всієї родини: простий рецепт від луцької фудблогерки

Впав, знепритомнів і примерз: на Волині чоловік дивом вижив після 10 годин на морозі
відео

Впав, знепритомнів і примерз: на Волині чоловік дивом вижив після 10 годин на морозі

Ніжний бенто-торт із кремовим декором – трендовий десерт, який легко приготувати вдома
відео

Бенто-торт без духовки: фудблогерка з Луцька поділилася простим рецептом трендового десерту

Рум’яний домашній хліб: ідеальна скоринка та м’яка структура

Домашній хліб із рум’яною скоринкою: рецепт від луцької фудблогерки

Домашній маківник: рецепт смачної випічки з м’яким тістом

М'яке тісто та ароматна начинка: секрети приготування пишного та ароматного маківника від луцької фудблогерки

Домашні чебуреки: ідеальна скоринка та соковита начинка

Фудблогерка з Луцька поділилася рецептом ідеальних чебуреків із хрусткою скоринкою

Свіжоспечений цибулевий хліб із хрусткою скоринкою та ніжним м'якушем

Ароматний цибулевий хліб: простий рецепт від луцької фудблогерки

Рум’яне печиво на варених жовтках з шоколадною глазур’ю

Домашнє печиво на варених жовтках: простий і смачний рецепт від луцької фудблогерки