Як вийти з посту без шкоди для здоров'я - поради волинської медикині

Як вийти з посту без шкоди для здоров'я - поради волинської медикині

На Великдень закінчується піст, а разом з ним і обмеження в їжі. Відразу починати вживати заборонені продукти великими порціями не варто, оскільки це може привести до серйозних проблем зі здоров'ям.

Як правильно вийти з посту і не завдати шкоди своєму здоров'ю, розповіла завідувачка гастроентерологічним відділенням КП «Медичне об'єднання Луцької міської територіальної громади» Юлія Кошель в коментарі ВСН.

«Якщо дивитися з позиції гастроентерології, то вихід з посту, як із будь-якої дієти, має бути поступовим, але ми усвідомлюємо, що в суботу у нас ще піст, а в неділю уже він закінчився. Люди приходять з нічної служби, сідають в родинному колі за святковий стіл. Тому треба зважати на те, що процес, коли ми переходимо з пісної їжі на їжу багату тваринними білками, є досить складним в плані перетравлення нашою травною системою», - розповідає вона.

Як стверджує медикиня, акуратно варто ставитися до їжі у свято. Велика кількість м'ясних продуктів, салатів з майонезом, можуть завдати серйозного удару по організму.

Тому потрібно починати з маленьких порцій.

«Слід їсти невеликими порціями, додавати салати, додавати зелень, які будуть допомагати працювати кишківникові», - радить Юлія Кошель.

Також, на думку завідувачки відділенням, бажано не зловживати алкоголем.

Як наполягають медики, від міцного алкоголю варто відмовитися - утримайтеся від віскі, коньяку і горілки. Якщо хочеться випити алкоголь, то краще віддати перевагу вину. І краще розбавляти його водою, з пропорції один до двох, пийте невеликими порціями.

Читайте також:

Можливо зацікавить

10 кулінарних секретів, щоб паска вдалася з першого разу: поради від луцької фудблогерки

10 кулінарних секретів, щоб паска вдалася з першого разу: поради від луцької фудблогерки

Має волокнисту структуру і довго не черствіє: рецепт паски від луцької фудблогерки

Має волокнисту структуру і довго не черствіє: рецепт паски від луцької фудблогерки

Овочевий бум на ринках Луцька: скільки коштують огірки, редиска та молода картопля

Овочевий бум на ринках Луцька: скільки коштують огірки, редиска та молода картопля

Швидкий рецепт великодньої паски

Швидка паска від волинського блогера-пекаря: простий рецепт, що вразить смаком

Домашній великодній крафін із родзинками та цукровою пудрою — святкова альтернатива пасці

Альтернатива класичній пасці: рецепт крафіна від луцької фудблогерки

Без синтетичних барвників і зайвих витрат: як легко пофарбувати яйця вдома

Без синтетичних барвників і зайвих витрат: як легко пофарбувати яйця вдома

Розкішні дубайські паски з фісташками: луцька фудблогерка поділилась рецептом

Розкішні дубайські паски з фісташками: луцька фудблогерка поділилась рецептом

Домашні великодні паски
відео

Ідеальна паска на Великдень: волинська блогерка поділилась перевіреним рецептом

Від голубців до окопних свічок: як волиняни готують смачні подарунки для наших захисників
фото

Від голубців до окопних свічок: як волиняни готують смачні подарунки для наших захисників