Солодкі, в олії та «швидкі»: найкращі рецепти консервованих помідорів половинками на зиму

Як консервувати помідори

Якщо ви любите консервовані помідори і шукаєте нові смачні рецепти, тоді пропонуємо три рецепти помідорів половинками на зиму.

Консервовані помідори половинками — це ідеальна заготівля на зиму. Закриті помідори, порізані на частинки, не лише гарно смакують з іншими стравами, а й можуть стати салатом у зимову пору, - пишуть Вікна

Помідори половинками з цибулею

Цей рецепт є класичним, адже помідори половинками з цибулею — легкі в приготуванні й дуже смачні.

Інгредієнти:

  • помідори — 300 г
  • цибуля — 1 шт.
  • часник — 1 зубчик
  • пряні трави
  • лавровий лист — на смак
  • перець чорний горошком — 3 шт.
  • запашний перець горошком — 2 шт.
  • вода — 1 л
  • цукор — 3 ст. л
  • сіль — 1 ст. л
  • оцет 9% — 50 мл

Приготування:

  • Простерилізуй банки для консервації.
  • Помідори наріж на частинки, а цибулю — півкільцями.
  • В банку поклади цибулю, трави та спеції, розрізаний часник, помідори. Чергуй овочі та прянощі у кілька шарів.
  • Зроби маринад: додай до води спеції, постав на вогонь та доведи до кипіння. Після кипіння додай оцет.
  • Залий маринад у банки, але не закручуй кришки.
  • Дно великої каструлі застели рушником, помісти туди банки з консервацією. Залий водою до горлечок, прокип’яти, зніми з вогню та законсервуй.

Помідори половинками в олії

Солодкі консервовані помідори в олії є смачною закускою до столу. Як приготувати помідори частинками в олії — розповідаємо далі.

Інгредієнти:

  • томати — 2 кг
  • цибуля — 4 шт.
  • лавровий лист — на смак
  • перець чорний горошком — на смак
  • кріп сушений — на смак
  • цукор — 9 ст. л
  • сіль — 3 ст. л
  • оцет 9% — 6 ст. л
  • соняшникова олія

Приготування помідорів половинками:

  • Простерилізуй банки.
  • Помий та поріж овочі: помідори — на четвертинки, а цибулю півкільцями.
  • В кожну банку вкинь: один лавровий лист, кілька штук перцю та окріп, а тоді шарами викладай помідори та цибулю.
  • Залий окропом, за 15 хв злий воду в каструлю, додай оцет та спеції, прокип’яти воду.
  • Залий овочі в банці олією: на 1 л — 1,5 ст. ложки, 1,5 л — 2 ст. ложки. Опісля залий маринадом та закрути кришками.

Помідори половинками без стерилізації

Найшвидший рецепт приготування консервованих помідорів — без стерилізації. 

Інгредієнти:

  • помідори — 400-500 г
  • цибулина — 1 шт.
  • перець гострий — 0,5 шт.
  • морква — 0,5 шт.
  • перець духмяний — 5 шт.
  • петрушка — 0,5 пучка
  • олія — 1 ст. л
  • оцет 9% — 25 мл
  • маринад — 500 мл
  • вода — 1 літр
  • цукор — 3 ст. л
  • сіль — 1 ст. л

Приготування:

  • Поріж помідори та цибулю на частинки та кільця відповідно. Поріж гострий перець, не очищаючи його від насіння. Додай до овочів порізану на кружальця моркву.
  • До овочів додай петрушку.
  • На дно банки вкинь спеції, моркву з петрушкою та цибулею, помідори. Чергуй овочі шарами.
  • На 15 хв залий овочі окропом, злий воду в банку, додай цукор, сіль та закип’яти.
  • Влий маринад в банки, додай оцет та олію, закрути банки.

Читайте також:

Можливо зацікавить