Солодкі, в олії та «швидкі»: найкращі рецепти консервованих помідорів половинками на зиму
Якщо ви любите консервовані помідори і шукаєте нові смачні рецепти, тоді пропонуємо три рецепти помідорів половинками на зиму.
Консервовані помідори половинками — це ідеальна заготівля на зиму. Закриті помідори, порізані на частинки, не лише гарно смакують з іншими стравами, а й можуть стати салатом у зимову пору, - пишуть Вікна.
Помідори половинками з цибулею
Цей рецепт є класичним, адже помідори половинками з цибулею — легкі в приготуванні й дуже смачні.
Інгредієнти:
- помідори — 300 г
- цибуля — 1 шт.
- часник — 1 зубчик
- пряні трави
- лавровий лист — на смак
- перець чорний горошком — 3 шт.
- запашний перець горошком — 2 шт.
- вода — 1 л
- цукор — 3 ст. л
- сіль — 1 ст. л
- оцет 9% — 50 мл
Приготування:
- Простерилізуй банки для консервації.
- Помідори наріж на частинки, а цибулю — півкільцями.
- В банку поклади цибулю, трави та спеції, розрізаний часник, помідори. Чергуй овочі та прянощі у кілька шарів.
- Зроби маринад: додай до води спеції, постав на вогонь та доведи до кипіння. Після кипіння додай оцет.
- Залий маринад у банки, але не закручуй кришки.
- Дно великої каструлі застели рушником, помісти туди банки з консервацією. Залий водою до горлечок, прокип’яти, зніми з вогню та законсервуй.
Помідори половинками в олії
Солодкі консервовані помідори в олії є смачною закускою до столу. Як приготувати помідори частинками в олії — розповідаємо далі.
Інгредієнти:
- томати — 2 кг
- цибуля — 4 шт.
- лавровий лист — на смак
- перець чорний горошком — на смак
- кріп сушений — на смак
- цукор — 9 ст. л
- сіль — 3 ст. л
- оцет 9% — 6 ст. л
- соняшникова олія
Приготування помідорів половинками:
- Простерилізуй банки.
- Помий та поріж овочі: помідори — на четвертинки, а цибулю півкільцями.
- В кожну банку вкинь: один лавровий лист, кілька штук перцю та окріп, а тоді шарами викладай помідори та цибулю.
- Залий окропом, за 15 хв злий воду в каструлю, додай оцет та спеції, прокип’яти воду.
- Залий овочі в банці олією: на 1 л — 1,5 ст. ложки, 1,5 л — 2 ст. ложки. Опісля залий маринадом та закрути кришками.
Помідори половинками без стерилізації
Найшвидший рецепт приготування консервованих помідорів — без стерилізації.
Інгредієнти:
- помідори — 400-500 г
- цибулина — 1 шт.
- перець гострий — 0,5 шт.
- морква — 0,5 шт.
- перець духмяний — 5 шт.
- петрушка — 0,5 пучка
- олія — 1 ст. л
- оцет 9% — 25 мл
- маринад — 500 мл
- вода — 1 літр
- цукор — 3 ст. л
- сіль — 1 ст. л
Приготування:
- Поріж помідори та цибулю на частинки та кільця відповідно. Поріж гострий перець, не очищаючи його від насіння. Додай до овочів порізану на кружальця моркву.
- До овочів додай петрушку.
- На дно банки вкинь спеції, моркву з петрушкою та цибулею, помідори. Чергуй овочі шарами.
- На 15 хв залий овочі окропом, злий воду в банку, додай цукор, сіль та закип’яти.
- Влий маринад в банки, додай оцет та олію, закрути банки.
Читайте також:
- Консервація помідорів: прості і смачні рецепти, які стали хітами в інтернеті
- Чим обов'язково підживити болгарський перець у серпні, щоб він виріс великим і соковитим
- Що посадити на грядці після часнику і цибулі у серпні