Чим обов'язково підживити болгарський перець у серпні, щоб він виріс великим і соковитим

Чим підживити перець для росту

Щоб отримати гарний врожай болгарського перцю, його потрібно декілька разів підгодувати. Важливо не пропустити підживлення культури у серпні, щоб перець виріс великим і смачним.

У серпні ґрунт вже поступово виснажується, і перець дедалі слабкіше формує зав'язі. Виправити ситуацію допоможуть підгодівлі, - пише Ukr.media

У серпні перець особливо потребує фосфору і калію, а також мікроелементів — бору, цинку, магнію. Дуже важливо внести і кальцій, тому що без нього навіть наявні плоди починають хворіти на вершинну гниль, а нових можна вже й не дочекатися. Органічні підгодівлі чергуйте з мінеральними. Обирайте підгодівлі без хлору, тому що за умов теплиці він дуже повільно вимивається з ґрунту. Підживлення проводьте не рідше одного разу на 7-10 днів. Краще після 17-18 години вечора. Перед кореневими підгодівлями рослини обов'язково полийте.

У даний період корисно обприскувати перець 0,2% розчином кальцієвої селітри або хелату кальцію (50 мл на 10 л води), який засвоюється рослинами швидше. Кальцієву селітру можна вносити і під коріння (20 г на 10 л води). Також варто обробити рослини хелатами мікроелементів, амінокислотами, полісахаридами і бетаїнами. Комплексні препарати на їх основі можна вільно придбати у садових магазинах. Популярними є, наприклад, Агрікола, Новоферт Універсал та ін.

Кальцієву селітру не можна вносити одночасно з простим суперфосфатом, тому що хімічна реакція між ними погано вплине на здоров'я рослин.З органічних добрив перець добре відгукнеться на підгодівлю трав'яними настоями і пташиним послідом, розведеним у пропорції 1:15 або 1:20.

У якості стимулятора зростання використовуйте розчини гуматів, які зміцнюють коріння рослин і дозволяють швидше вбирати з ґрунту корисні речовини. Можна застосовувати і біостимулятори: Епін, Агрифлекс, Максикроп Крем і ін.

Надлишок азотних добрив відтягує початок плодоношення і знижує імунітет рослин.З народних засобів допоможе коренева підгодівля банановою шкіркою, яєчною шкаралупою або дріжджами (10 г сухих дріжджів на 10 л води).

Читайте також:

Можливо зацікавить