Як замаринувати скумбрію по-домашньому: вийде смачнішою, ніж червона риба

Скумбрія — доступна і смачна риба, яка завдяки своєму неповторному смаку може стати чудовою альтернативою червоній рибі. Замаринувати скумбрію по-домашньому не складно, а результат вразить навіть найвибагливіших гурманів.
Чому варто вибрати скумбрію для маринування
Скумбрія має безліч переваг. По-перше, це не лише корисна риба, багата на омега-3 жирні кислоти, вітаміни D і B12, які сприяють зміцненню імунітету та покращують стан серцево-судинної системи, вона ще й дешева, значно дешевша за червону рибу, але не поступається їй за поживністю. А при правильному маринуванні скумбрія має ніжний, соковитий смак, який може здивувати навіть гурманів.
Підготовка скумбрії до маринування
Перед тим як почати маринувати скумбрію, важливо правильно підготувати рибу:
- Якщо скумбрія заморожена, її потрібно розморозити природним способом, поклавши в холодильник на кілька годин. Не використовуйте гарячу воду або мікрохвильовку, щоб уникнути втрати текстури.
- Видаліть голову, хвіст і нутрощі. Добре промийте рибу під проточною водою, щоб позбутися залишків крові та внутрішніх плівок.
- Наріжте скумбрію на шматочки потрібного розміру — зазвичай це шматки завтовшки 2-3 см. Так риба краще вбере маринад.
Найкращі рецепти маринування скумбрії
1. Класичний рецепт з цибулею
Цей рецепт підійде для тих, хто любить прості та перевірені рішення.
Інгредієнти:
- 2 скумбрії;
- 2 великі цибулини;
- 3 ст. л. солі;
- 1 ст. л. цукру;
- 1 ст. л. оцту (9%);
- 200 мл води;
- 5-6 горошин чорного перцю;
- 2 лаврових листки.
Приготування:
- Доведіть воду до кипіння, додайте сіль, цукор,перець і лавровий лист. Кип’ятіть 2-3 хвилини, щоб спеції розкрили свій аромат, в кінці додайте оцет.
- Наріжте цибулю кільцями.
- Викладіть шматочки скумбрії в банку шарами, чергуючи з цибулею.
- Залийте остиглим маринадом і поставте в холодильник на 24 години.
2. Пікантна скумбрія з гірчицею
Для любителів гострих смаків цей рецепт стане справжньою знахідкою.
Інгредієнти:
- 2 скумбрії;
- 1 ст. л. гірчиці;
- 300 мл води;
- 2 ст. л. лимонного соку;
- 1 ч. л. меду або 20 г цукру;
- 3 ст. л. оливкової олії;
- 1 ст. л. солі;
- 1 ч. л. паприки.
Приготування:
- Для маринаду з’єднати воду, мед, сіль поставити на вогонь і довести до кипіння. Зняти з вогню та додати лимонний сік, олію, паприку, гірчицю. Розсіл добре перемішати і залишити до повного остигання.
- Залити скумбрію маринадом і покладіть у герметичний контейнер.
- Залиште в холодильнику на 12-18 годин.
3. Скумбрія по-корейськи
Цей рецепт відрізняється яскравим і насиченим смаком.
Інгредієнти:
- 2 скумбрії;
- 2 морквини (натерті на тертці для корейської моркви);
- 200 мл води;
- 1-2 цибулини нарізана півкільцями;
- 3 ст. л. оцту;
- 2 ст. л. соєвого соусу;
- 1 ст. л. цукру;
- 1 ч. л. солі;
- 1 ч. л. меленого коріандру;
- 1 ч. л. червоного перцю.
Приготування:
- Цибулю викладіть на скумбрію.
- Приготуйте маринад. Для цього у сковорідку влийте воду. Додайте рослинну олію, соєвий соус, натерту моркву, сіль, всі спеції.
- Перемішайте та доведіть до кипіння. Наприкінці влийте оцет
- Викладіть скумбрію шарами і залийте отриманою сумішшю.
- Залиште маринуватися на 24 години.
Секрети ідеального маринування скумбрії
- Для маринування найкраще підходить свіжа або свіжоморожена скумбрія.
- Використовуйте якісні спеції, щоб підкреслити смак риби.
- Не поспішайте! Чим довше скумбрія буде маринуватися, тим насиченішим буде її смак. Оптимальний час — від 12 до 24 годин.
- Для маринування краще використовувати скляні або емальовані ємності.
Як подавати мариновану скумбрію
Маринована скумбрія чудово поєднується з свіжими овочами (помідорами, огірками, зеленню), вареною картоплею або пюре, чорним хлібом або хрусткими грінками.
Читайте також:
- Що робити, щоб сало було м'яким і ніжним: секретний рецепт засолювання
- Найсолодші сорти буряка, які варто посадити на вашому городі: назви найкращих коренеплодів
- «Жіноче щастя» не цвіте: копійчаний засіб, який змусить вазон вкритися квітами