Як завод у місті на Волині понад 20 років переробляє яблука
Понад 20 років у Берестечку працює завод, що займається переробкою яблук. Щойно ті достигають, як жителі кількох громад звозять сюди фрукти із власних садків, аби потім з них варити повидло та джем.
Буває таке, що в день підприємство приймає 120 тонн цих плодів, йдеться у сюжеті 12 каналу.
Вичікують того часу, коли плоди набирають достатню кількість сухих нерозчинних речовин – від 2 відсотків, тоді ті найбільш цінні та найкраще годяться для переробки.
Яблука перетирають на великих тертках і так би мовити, відкладають на зберігання у бочки. Наразі заповнена половина ємностей, які зараз на вцлиці, але на зиму їх заховають у приміщення.
Як у промислових масштабах готують консервацію на зиму та наповнювачі для кондитерських смаколиків – дивіться у сюжеті.