Як зварити картоплю, як у ресторані: 7 секретів від шеф-кухарів

Часто варена картопля виходить водянистою, клейкою або без смаку через типові помилки, яких припускаються майже всі. Та професійні кухарі діляться простими порадами, які допоможуть зварити її ідеально.
Про те, як зварити ідеальну варену картоплю, щоб вийшла, неначе в ресторані, пише ТСН.
Як зварити картоплю, неначе в ресторані: прості секрети ідеального смаку
Не очищайте шкірку, це збережете смак і користь. Якщо картопля не молода, не поспішайте її чистити. Шкірка містить корисні речовини, які зникають під час варіння, якщо почистити бульби. До того ж, картопля у шкірці не розварюється, краще тримає форму та має насиченіший смак.Опускайте тільки в киплячу воду. Якщо кинути картоплю в холодну воду, вона буде розварена та млява. Кипляча вода «запечатує» верхній шар, всередині зберігаються вітаміни, смак і текстура. Варіть на помірному вогні, щоб уникнути тріщин.
Сіль та олія. Соліть воду ближче до кінця приготування, так картопля буде смачнішою й рівномірно просолиться. А щоб підкреслити смак і зробити її ніжнішою, додайте в воду ложку соняшникової олії. Вона створить на поверхні води плівку, яка утримує тепло та пришвидшує приготування.
Менше води — кращий результат. Наливайте стільки води, щоб вона ледь покривала картоплю. Якщо води буде багато, картопля розвалюватиметься й вийде водянистою.
Після варіння поверніть каструлю на плиту. Після того, як зілліте воду, поверніть картоплю на плиту на 40 секунд і не накривайте кришкою. Це допоможе підсушити бульби і зробить їх розсипчастими.
Секрети професійних кухарів: оцет, цибуля, молоко. Щоб уникнути клейкості, додайте у воду столову ложку оцту чи трохи розсолу від огірків. Аромат і смак картоплі можна покращити, додавши зубочок часнику чи половинку цибулини. А за 5 хвилин до готовності спробуйте насипати трохи молока, тоді картопля вийде надзвичайно ніжною.
Подача не менш важлива. Справжній смак вареної картоплі розкриється з вершковим маслом, свіжим кропом та петрушкою. Не варто ігнорувати додавання цих складників, саме вони роблять смак страви неперевершеним.
Читайте також:
- Фітофтороз на помідорах: ефективні методи боротьби
- Як швидко стерилізувати банки без окропу: прості способи
- Як розмножити полуницю вусами в липні, щоб наступного року мати щедрий урожай