Як зварити картоплю, як у ресторані: 7 секретів від шеф-кухарів

Ідеальна варена картопля

Часто варена картопля виходить водянистою, клейкою або без смаку через типові помилки, яких припускаються майже всі. Та професійні кухарі діляться простими порадами, які допоможуть зварити її ідеально.

Про те, як зварити ідеальну варену картоплю, щоб вийшла, неначе в ресторані, пише ТСН.

Як зварити картоплю, неначе в ресторані: прості секрети ідеального смаку

Не очищайте шкірку, це збережете смак і користь. Якщо картопля не молода, не поспішайте її чистити. Шкірка містить корисні речовини, які зникають під час варіння, якщо почистити бульби. До того ж, картопля у шкірці не розварюється, краще тримає форму та має насиченіший смак.Опускайте тільки в киплячу воду. Якщо кинути картоплю в холодну воду, вона буде розварена та млява. Кипляча вода «запечатує» верхній шар, всередині зберігаються вітаміни, смак і текстура. Варіть на помірному вогні, щоб уникнути тріщин.

Сіль та олія. Соліть воду ближче до кінця приготування, так картопля буде смачнішою й рівномірно просолиться. А щоб підкреслити смак і зробити її ніжнішою, додайте в воду ложку соняшникової олії. Вона створить на поверхні води плівку, яка утримує тепло та пришвидшує приготування.

Менше води — кращий результат. Наливайте стільки води, щоб вона ледь покривала картоплю. Якщо води буде багато, картопля розвалюватиметься й вийде водянистою.

Після варіння поверніть каструлю на плиту. Після того, як зілліте воду, поверніть картоплю на плиту на 40 секунд і не накривайте кришкою. Це допоможе підсушити бульби і зробить їх розсипчастими.

Секрети професійних кухарів: оцет, цибуля, молоко. Щоб уникнути клейкості, додайте у воду столову ложку оцту чи трохи розсолу від огірків. Аромат і смак картоплі можна покращити, додавши зубочок часнику чи половинку цибулини. А за 5 хвилин до готовності спробуйте насипати трохи молока, тоді картопля вийде надзвичайно ніжною.

Подача не менш важлива. Справжній смак вареної картоплі розкриється з вершковим маслом, свіжим кропом та петрушкою. Не варто ігнорувати додавання цих складників, саме вони роблять смак страви неперевершеним.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Осінні яблучні оладки: простий рецепт пухкої смакоти до ранкової кави

Осінні яблучні оладки: простий рецепт пухкої смакоти до ранкової кави

Топ-рецептів із зелениць, смак яких приємно здивує: найкращі рецепти від волинян

Топ-рецептів із зелениць, смак яких приємно здивує: найкращі рецепти від волинян

Як врятувати пересолений суп: п’ять простих способів, які реально працюють

Як врятувати пересолений суп: п’ять простих способів, які реально працюють

Ванна сяятиме, а бруд і наліт зникнуть за лічені хвилини: прості засоби, які замінять дорогу хімію з магазину

Ванна сяятиме, а бруд і наліт зникнуть за лічені хвилини: прості засоби, які замінять дорогу хімію з магазину

Яблучний «Наполеон» — класика, яка зазвучала по-новому

Яблучний «Наполеон» — класика, яка зазвучала по-новому

Як змусити різдвяник цвісти: поклала один фрукт – і він «викинув» бутони

Як змусити різдвяник цвісти: поклала один фрукт – і він «викинув» бутони

Миші і щурі підуть назавжди: як назавжди позбутися гризунів у будинку взимку

Миші і щурі підуть назавжди: як назавжди позбутися гризунів у будинку взимку

«Не нашкодь»: які дні листопада не можна працювати на землі, щоб не залишитися без урожаю

«Не нашкодь»: у які дні листопада не можна працювати на землі, щоб не залишитися без урожаю

Мило та цей копійчаний аптечний засіб вичистить усе до блиску - як легко позбутися вапняного нальоту та бруду

Мило та цей копійчаний аптечний засіб вичистить усе до блиску - як легко позбутися вапняного нальоту та бруду