Які бувають саксофони: гід для новачків

Саксофон

Попри магічну красу звучання, фантастичний віртуозний потенціал, саксофони не так часто вибирають в якості першого інструмента, аби навчатися музиці. З одного боку, це пов'язано із певними технічними складностями та віковим обмеженням для музикантів, з іншого, практика гри на цьому інструменті потребує, по-перше, спеціальних умов (бо у міській квартирі це неможливо), по-друге, чималих витрат на придбання першого саксофона.

Якщо ж ви все ж таки зважилися, цей матеріал для вас і в ньому фахівці інтернет-магазину Музлайн з духових інструментів розкажуть, які бувають саксофони, та що важливо про них знати. 

Різновиди та категорії

Найважливіший поділ, що стосується саксофонів, торкається їхнього класу. Так, ці інструменти бувають:

  • професійні;
  • учнівські.

Дуже мало існує людей, що грають на саксофоні заради власного задоволення у вільний час, не навчаючись або не будучи професіоналом, тож категорії любительських саксофонів не існує як таких, їхню роль можуть виконувати учнівські моделі. 

Відрізняються професійні та учнівські саксофони перш за все якістю, яка торкається сплаву металу, з якого виготовлено інструмент, якості механічних елементів, клавіш та клапанів, та інших специфічних нюансів, які мають значення лише для спеціалістів. Для потенційного покупця найбільше значення має вартість інструмента, а розрив у ціні між топовими концертними моделями і саксофонами для навчання дуже і дуже велика, і може складати сотні доларів. 

Різниця між класом відчувається перш за все у звучанні, але не треба забувати, що чималу роль у ньому відіграє і навичка звуковидобування, яку музикант відпрацьовує все життя. Тож, якщо ваш новенький саксофон видає не найприємніший в світі тембр, справа скоріше за все в тому що,ваші навички потребують вдосконалення, а інструмент часу, аби розігратися. 

Який є вибір

Які бувають саксофони: гід для новачків

На вітчизняному ринку широко представлені учнівські саксофони китайського виробництва. В бюджетному сегменті це - чи не єдиний варіант, доступний покупцям на даний момент. Але варто відмітити, що їхня якість не викликає нарікань, і за словами фахівців інтернет-магазину Muzline, ці інструменти користуються попитом не тільки через відсутність альтернативи (бо альтернатива - вторинний ринок - все ж таки існує).

Покупці позитивно оцінюють користувацькі і акустичні параметри цих саксофонів і відмічають, що на свою вартість вони на сто відсотків виконують свої функції і є прекрасним вибором для початківців та напівпрофесіоналів. До того, ж досвідчені викладачі також рекомендують починати з учнівських моделей, а вже з перебігом часу, коли виникне необхідність, переходити на концертні - такі моделі до речі також представлені в асортименті китайських виробників і мають чудову репутацію серед музикантів.

 

Можливо зацікавить