Заблищить, як нова усього за 10 хв: як очистити пригорілий шар від їжі на каструлі
Кожна господиня хоч в раз в житті стикалася з ситуацією, коли улюблена каструля покривається шаром гару. Відбувається це з різних причин - чи то розігрівали їжу неправильно, то чи ємність була брудною, а вогонь на плиті перетворив жир в гар.
Як очистити згорілу каструлю всередині і зовні - розповідають Добрі новини.
Експерти радять скористатись набагато простішим способом, який дозволить усього за 10 хвилин очистити каструлю від пригорілої їжі.
Як очистити каструлю від пригорілої їжі
Для того, аби всі почорнілі плями легко відійшли від поверхні каструлі, вам знадобиться 2-3 столові ложки харчової соди та трішки води, аби покрити забруднену поверхню посуду. Для початку потрібно налити воду в каструлю так, аби вона повністю прикрила пригорілу поверхню. Наступним кроком потрібно додати 2-3 столові ложки харчової соди та поставити каструлю на вогонь.
Доведіть суміш до кипіння та продовжуйте кип’ятити на повільному вогні протягом 5-7 хвилин. Лужний розчин соди під дією високої температури вступає в активну реакцію з відкладеннями жиру та бруду, пом’якшуючи їх. Після кип’ятіння потрібно зняти каструлю з вогню та залишити на декілька хвилин до остигання. Воду зливати не потрібно – вона продовжує діяти.
Через 5-10 хвилин обережно злийте розчин у раковину та, використовуючи дерев’яну лопатку чи жорстку губку, приберіть залишки м’якого бруду. Останнім кроком потрібно вимити каструлю звичайним засобом для миття посуду. Ось і все! Ваша каструля стане ідеально чистою. Якщо бруд все-таки залишився на поверхні, ви можете повторити процедуру.
Читайте також:
- Перевірений лайфхак: як швидко висушити білизну в квартирі взимку
- Перед смаженням не обвалюйте рибу в борошні: як уникнути бризок олії та запаху
- Не сало і не олія: на чому найкраще смажити яйця