Не сало і не олія: на чому найкраще смажити яйця

Не сало і не олія: на чому найкраще смажити яйця

Що може бути простіше смажених на сковороді яєць? Здавалося, з цим завданням впорається навіть кулінар-новачок. Але є деякі нюанси, які дозволять вам приготувати яєчню, як в кращих ресторанах.

На чому смажити яйця, щоб були не лише смачними, а й надзвичайно корисними - розповідає ТСН.

  • Вершкове масло. Смаження яєць на вершковому маслі надає страві м’якого насиченого смаку. Найкраще підходить для омлетів чи яєчні з ніжною текстурою. Важливо не перегрівати сковорідку, бо масло швидко горить, тому використовуйте середній вогонь.
  • Топлене масло гхі. Це очищене вершкове масло без домішок. Воно не горить навіть за високих температур, а отже, ідеально підходить для смаження яєць. Також гхі містить антиоксиданти, вітаміни A, D, E, K та сприяє кращому засвоєнню їжі.
  • Оливкова олія першого віджиму. Хоч оливкову олію частіше використовують для заправок, перший холодний віджим чудово підходить і для легкого смаження. Вона надає яйцям легкого горіхового присмаку і зберігає користь завдяки низькому вмісту насичених жирів.
  • Кокосова олія. Це ідеальний варіант для експериментаторів. Кокосова олія додає легкого солодкуватого аромату, який гармонійно поєднується з яйцями. Окрім того, вона термостійка та корисна для серцево-судинної системи.
  • Сухе смаження на антипригарній сковорідці. Якщо ви стежите за фігурою, спробуйте смажити яйця без додавання будь-якого жиру. Якісна антипригарна сковорідка дозволяє приготувати яєчню без олії, головне, не перегрівати посуд і не перевертати яйце одразу, треба почекати, поки воно схопиться.

Варто пам’ятати, що сіль та спеції треба додавати наприкінці приготування, інакше яйця будуть гумовими.

Читайте також:

Можливо зацікавить