Налисники з яблуками — ніжний десерт, який закохує з першого шматочка

Налисники з яблуками — ніжний десерт, який закохує з першого шматочка

Іноді навіть найсмачніші млинці потребують ідеального доповнення — начинки. Ці налисники з яблуками готуються просто, з доступних продуктів, і виходять напрочуд ніжними та ароматними. Ідеальні для сніданку, десерту чи затишного перекусу з чашкою чаю.

Рецептом поділився відомий кухар Євген Колопотенко.

На які пательні смажити налисники

Посмажити красиві млинці можна не лише на спеціальній млинцеві сковорідці. Ви можете використати звичайну антипригарну пательню з товстим дном та низькими бортами. Чудові млинці виходять і на сталевій сковорідці, без антипригарного покриття, ми перевіряли.

Як приготувати налисники з яблуками

Інгредієнти:

Для млинців

  • 200 г пшеничного борошна
  • 1 ст. л. цукру
  • ½ ч. л. солі
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 500 мл молока
  • Для начинки
  • 500 г (приблизно 3 шт.) кисло-солодких яблук
  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст. л. цукру

Налисники з яблуками: покроковий рецепт

У велику суху миску всипте 200 г борошна, 1 ст. л. цукру, ½ ч. л. солі та перемішайте.

Додайте до сухих інгредієнтів половину підготовленого молока — 250 мл та 2 ст. л. рослинної олії. Перемішайте масу вінчиком.

Додайте до тіста решту молока та ще раз ретельно вимішайте вінчиком, щоб не залишилося грудочок. Залиште тісто постояти 15 хв.

Змажте пательню кількома краплями рослинної олії, добре розігрійте та, за допомогою черпака, вилийте порцію тіста. Рівномірно розподіліть тісто поверхнею, нахиляючи пательню вверх-вниз. Смажте млинці по 1-2 хв з обох боків.

Для начинки: помийте та почистьте 500 г яблук. Виріжте з яблук насіннєву коробочку та наріжте фрукт кубиками.

Викладіть на розігріту пательню 50 г вершкового масла, дочекайтеся, доки воно розтане. Тоді додайте на пательню нарізані яблука та 2 ст. л. цукру.

Перемішайте інгредієнти, накрийте кришкою та протушкуйте на невеликому вогні 10 хв. Готову начинку перекладіть на тарілку та залиште охолонути за кімнатної температури. Тепер сформуйте налисники. На кожен млинець викладіть по 2-3 ст. л. яблучної начинки та загорніть рулетом. Подавайте налисники теплими, зі сметаною або іншим улюбленим соусом.

Читайте також:

Можливо зацікавить