Загинув, прикриваючи побратимів: ліцею на Волині присвоїли ім'я 23-річного Героя України Едуарда Камардіна

Загинув, прикриваючи побратимів: ліцею на Волині присвоїли ім'я 23-річного Героя України Едуарда Камардіна

Опорному закладу освіти «Ратнівський ліцей N1 Ратнівської селищної ради» присвоєно ім'я Героя України Едуарда Камардіна.

Про це повідомили на сторінці опорного закладу освіти «Ратнівський ліцей #1 Ратнівської селищної ради» у фейсбуці.

«Це велика честь і гордість для закладу освіти, у якому всього 8 років тому здобув повну загальну середню освіту тоді простий юнак, а нині - Герой України. Ми пишаємося тим, що ім‘я Едуарда Камардіна, який героїчно поліг у боротьбі за рідну Україну, носитиме наш ліцей, і воно довіку буде в серцях і в пам’яті ратнівчан. Учні ліцею і молодь Ратнівщини зростатимуть і формуватимуться як особистості на прикладах героїв нинішньої російсько-української війни, кращих синів і доньок України, справжніх патріотів», - йдеться у дописі.

Героїчне життя 23-річного капітана Едуарда Камардіна, на позивний «Ярий» обірвалося 5 вересня 2022 року під час наступальної операції Збройних Сил України в районі селища Тернові Поди Миколаївської області. Ще зовсім юний, але вже досвідчений капітан загинув, виконуючи бойове завдання. Під час бою він особисто евакуював п’ятьох поранених військовослужбовців і надав їм першу медичну допомогу. Також, коригуючи вогонь, Едуард знищив ворожий склад. Прикриваючи побратимів, капітан отримав поранення несумісні з життям.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові 8 липня 2023 року капітану Едуарду Камардіну присвоєно звання «Герой України» з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

«Він так хотів жити, здобути перемогу, одружитися і завжди захищати свою родину і свою Батьківщину! Натомість став Небесним Ангелом, командиром Небесної роти, Героєм України, ім‘я якого віднині носить наш ліцей! Будьмо гідними подвигу Едуарда, пам‘ятаймо, якою дорогою ціною виборюється воля», - додали у навчальному закладі.

Читайте також:

Можливо зацікавить