Запечена капуста, чорний борщ, шашлик з вугра та славнозвісні пончики: Євген Клопотенко розповів про автентичну волинську кухню

Євген Клопотенко

У новому випуску свого YouTube-шоу відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко вирушив до Волинської області, щоб зануритися у багатий світ місцевої кухні.

Епізод розкриває смаки, аромати та традиції, якими пишається регіон. У своєму знайомому стилі Клопотенко поєднує спілкування з місцевими мешканцями та демонстрацію старовинних рецептів, щоб створити незабутній портрет волинської кулінарної спадщини.

Під час подорожі кухар завітав на Шацький ринок, побував у Смідинській громаді, скуштував чорний борщ, запечену капусту шашлик з вугра та манники, а також спробував власноруч приготувати світязькі пончики.

«Волинь — це справжня лісова краса. Мені здається, що саме тут є серце лісу. Якщо ви хочете знайти і відчути його так глибоко і сильно, то обов’язково вам потрібно на Волинь. Бо тут живуть неймовірні люди. Вони мають особливі смаки. І є дуже багато прекрасних страв, як-от манники, дуже незвичний борщ або сушена ковбаса і ще багато всього. І в цьому випуску я вам покажу Волинь саме такою. Це буде справжня гастроподорож – лише про їжу і лише про людей», – розповів шеф-кухар.

Епізод із Волині вже набрав тисячі переглядів і коментарів від глядачів, які підтримують ідею збереження культурної спадщини через кухню. Відвідувачі каналу відзначають, що такі відео пробуджують інтерес до власних коренів і спонукають експериментувати з давніми рецептами вдома.

Читайте також:

Можливо зацікавить