Іриски з дитинства: рецепт від луцької кондитерки

Іриски

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом м'яких ірисок з дитинства.

Про те, як приготувати страву, дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».

Інгредієнти:

  • 200 г цукру;
  • 100 г згущеного молока;
  • 130 г вершків від 30% жирності;
  • 65 г вершкового масла від 82% жирності;
  • 1/3 ч.л солі;
  • горішки 100 г за бажанням будь-які.

Спочатку робимо карамель. Для цього візьміть каструльку чи сковорідку з товстим дном, засипте цукор. Доведіть до повного розчинення, постійно помішуючи. Карамель повинна бути світлого янтарного кольору. В іншій посудині, паралельно, підігрійте разом вершки зі згущеним молоком до кипіння, але не кип'ятіть. У гарячі вершки зі згущеним молоком введіть акуратно карамель, постійно помішуючи вінчиком.

Будьте обережні, маса сильно підніматиметься. Додайте масло кімнатної температури. Поставте всю масу на середній вогонь і уварюйте ще хвилин 15-20 до температури 125°. Як перевірити без термометра - наберіть трішки крижаної води і киньте в неї трішки маси, якщо іриска буде тримати форму і не розлазитиметься між пальцями - готово. Далі додайте сіль та горішки. Дайте масі трішки охолонути. Візьміть будь-яку глибоку місткість і застеліть харчовою плівкою, змастіть трішки олією. Помістіть масу і дайте повністю охолонути при кімнатній температурі. Далі залиште ірисову масу в холодильнику на 15 год (можна на ніч). Поріжте на кусочки.

Юлія радить зберігати іриски в холодильнику.

Іриски з дитинства: рецепт від луцької кондитеркиІриски з дитинства: рецепт від луцької кондитерки

Читайте також:

Можливо зацікавить