Іриски з дитинства: рецепт від луцької кондитерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом м'яких ірисок з дитинства.
Про те, як приготувати страву, дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».
Інгредієнти:
- 200 г цукру;
- 100 г згущеного молока;
- 130 г вершків від 30% жирності;
- 65 г вершкового масла від 82% жирності;
- 1/3 ч.л солі;
- горішки 100 г за бажанням будь-які.
Спочатку робимо карамель. Для цього візьміть каструльку чи сковорідку з товстим дном, засипте цукор. Доведіть до повного розчинення, постійно помішуючи. Карамель повинна бути світлого янтарного кольору. В іншій посудині, паралельно, підігрійте разом вершки зі згущеним молоком до кипіння, але не кип'ятіть. У гарячі вершки зі згущеним молоком введіть акуратно карамель, постійно помішуючи вінчиком.
Будьте обережні, маса сильно підніматиметься. Додайте масло кімнатної температури. Поставте всю масу на середній вогонь і уварюйте ще хвилин 15-20 до температури 125°. Як перевірити без термометра - наберіть трішки крижаної води і киньте в неї трішки маси, якщо іриска буде тримати форму і не розлазитиметься між пальцями - готово. Далі додайте сіль та горішки. Дайте масі трішки охолонути. Візьміть будь-яку глибоку місткість і застеліть харчовою плівкою, змастіть трішки олією. Помістіть масу і дайте повністю охолонути при кімнатній температурі. Далі залиште ірисову масу в холодильнику на 15 год (можна на ніч). Поріжте на кусочки.
Юлія радить зберігати іриски в холодильнику.


Читайте також:
- Буде твердим і соковитим до весни: як правильно зберігати буряк
- Сезонна страва: рецепт гарбузових сінабонів від луцької кондитерки
- Свіжа та морожена: скільки коштує риба на луцьких ринках