Зеленський запропонував Німеччині перераховувати допомогу біженцям через Україну

Зеленський запропонував Німеччині перераховувати допомогу біженцям через Україну

Президент Зеленський вважає, що було б краще, якби гроші, які Захід виділяє, як соціальну допомогу українським біженцям, нараховувалися і розподілялися між ними за допомогою України.

Про це він заявив в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD.

Згідно з даними Зеленського, в Україні є випадки, коли громадяни отримують допомогу не тільки від західних країн, а й користуються допомогою України в той самий момент.

Такий стан справ, на думку президента України, вказує на те, що набагато правильніше і краще підтримувати українців, перераховуючи гроші до бюджету України, і очікувати перерозподілу залежно від того, де конкретно перебуває людина.

 «Якщо уряд хоче допомагати українцям, то є такий момент - наприклад, якась людина виїхала і перебуває закордоном і отримує підтримку від Німеччини. І ми дякуємо за те, що ви підтримуєте наших громадян. Але буває так, що ця людина отримує підтримку і від вас, і від нас. Ну, так буває. І тому я завжди говорив, що для нас набагато краще, якби Німеччина підтримувала українців, даючи гроші в бюджет України», - каже Зеленський.

Також він пояснив, що українські гроші виїхали з людьми тоді, коли населення тікало від війни в Європу водночас європейські гроші на підтримку українців залишилися в Європі й не пішли з економіки.

«І врешті-решт гроші наші виїхали, а європейські гроші залишалися там, де залишилися громадяни України. Поза територією України. Немає в мене жодних питань (до цього - ред.). Просто хотів би, щоб ми звернули на це увагу. Коли весь світ говорить про фінансову підтримку українців, то я хотів би звернути увагу, де залишається більшість цих грошей», - додав Зеленський.

Крім того, Зеленський висловив подяку тим українцям, хто повертається додому, сплачує податки і тим самим підтримує ЗСУ. До того ж він додав, що біженців не можна узагальнювати і навіть щодо тих, хто виїхав незаконно, необхідно діяти відповідно до закону України.

Читайте  також:

Можливо зацікавить