Сезон відпочинку на природі: волинські лісівники поділилися рецептом шашлику

Шашлик

Волинські лісівники поділились одним зі своїх рецептів приготування шашлику.

Про це вони розповіли у першому випуску «Мандруємо Лісами України», який присвячений Волині, пише Конкурент.

«Шашлик, мені здається, страва така, яку люблять по всій Україні. Різниця лише в тому, що кожен придумує різний маринад. В кожного він є цікавим та унікальним. Наш шалик унікальний через маринад й через те, що готується в тандирі. Ми хочемо показати один з рецептів, які самі використовуємо», – розповідає завідувачка рекреаційного пункту у селі Колки Яна Шпота.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг свинячого ошийка (шматочки по 150 г);
  • цибуля синя (для подачі);

Для маринаду:

  • 0,5 кг білої ріпчастої цибулі;
  • 1 ч. л. коріандру;
  • 1 ч. л.паприки;
  • 1 ч. л. чорного перцю;
  • 1 ч. л. прованських трав;
  • 50 мл оливкової олії.

Лісівники зауважують: ошийок потрібно брати саме молодої свині, щоб м'ясо було ніжним та м'яким. Кусочки м'яса мають бути не дуже маленькі, бо готуватимуть його в тандирі.

Пів кілограма цибулі потрібно змішати разом з усіма спеціями та додати туди оливкову олію. Далі необхідно усе ретельно вимішати й зчавити цибулю, щоб та віддала сік. Після того, як маринад підготували, варто додавати м'ясо. Воно має маринуватися, зі слів лісівників, 2-2,5 години.

Готуватися в тандирі воно буде близько 20-30 хвилин і згодом його можна подавати разом із синьою цибулею. До нього лісівники радять обрати легкі закуски та червоне сухе вино кімнатної температури.

Читайте також:

Можливо зацікавить