Знадобиться лише 20 секунд: як швидко почистити часник

Як швидко почистити часник

Почистити часник - непроста справа: тонка шкірка важко відокремлюється від зубчиків і прилипає до рук. На щастя, кулінари знайшли кілька хитрощів, щоб зробити цей процес легшим.

Про те, як швидко почистити часник і не забруднити руки, пише Уніан.

Як почистити часник у мікрохвильовці

Покладіть зубчики часнику в миску і поставте в мікрохвильовку на 20 секунд на максимальній потужності. Після цього вони стануть м'якими і гарячими, злегка роздуються, а шкірка легко злізе.

Зверніть увагу, що після нагрівання часник частково приготується і втратить гостроту. Тому такий метод не підходить, якщо вам потрібен сирий часник.

Інші лайфхаки, як легко почистити часник

Велику ефективність показує спосіб очищення часнику в банці. Викладіть зубчики в банку і закрутіть кришку. Потім різко струсіть ємність кілька разів. Шкірка відпаде сама собою.

Другий популярний спосіб - роздавлювання ножем. Викладіть зубчики на дошку і притисніть плоским боком ножа. Після здавлювання лушпиння зійде. Метод підходить для великих шматочків.

Третій один лайфхак, як почистити часник, - покласти його в теплу воду. Відріжте кінчики зубчиків і покладіть у миску з гарячою водою на хвилину. Потім просто зніміть шкірку пальцями.

Читайте також:

Можливо зацікавить