Волинська печена капуста: як приготувати смачну закуску

Волинська печена капуста: як приготувати смачну закуску

Печена капуста дуже популярна на Волині. Найкращою вона, звичайно, виходить, коли запечена у печі. Але і в духовці можна приготувати не менш смачний варіант такої капусти.

Про це йдеться на сайт сookorama.net.

Інгредієнти

  • Капуста свіжа - 2 шт.
  • Вода холодна - 150 мл
  • Розсіл огірковий - 1 л
  • Олія лляна - 100 мл
  • Гірчиця з зернами - 3 ст.ложки
  • Часник зубці - 8 шт. Розраховано на 10 порцій

Приготування:

Капусту середнього розміру розрізати на 4 частини, щільно скласти у товстостінний посуд (чавунець, гусятницю). Налити трішки води, дуже щільно закрити кришкою і готувати у духовці при 150*С 4 години до кремового кольору. Капуста має стати кольору «міцна кава з молоком». Залишити у духовці до повного вистигання. При іншому варіанті приготування капусту печуть 1 годину при 200*С, а далі ще 2 години при 150*С. Ще в іншому варіанті капустою щільно набивають великий чавунець, перевертають його догори дном на деко (води при цьому не потрібно підливати) і готують при 170*С 2 години, а далі вимикають духовку і залишають у духовці до ранку.

Вистиглу капусту перекласти у посуд і залити на добу розсолом від квашених огірків, помідорів чи навіть квашеної капусти. ( інколи використовують розсіл від маринованих овочів).

Якщо цього немає, можна зварити свіжий маринад з додаванням улюблених спецій, вистудити і залити капусту. Капуста має бути повністю залита маринадом. У такому маринаді капуста може бути у холодильнику хоч і тиждень.

Перед подачею вийняти капусту з маринаду, нарізати крупними шматками, перемішати з олією, пропущеним через прес часником і розтертими зернами гірчиці (можна взяти навіть французьку гірчицю в зернах). Подавати як закуску. 

Читайте також:

Можливо зацікавить