Волинська печена капуста: як приготувати смачну закуску
Печена капуста дуже популярна на Волині. Найкращою вона, звичайно, виходить, коли запечена у печі. Але і в духовці можна приготувати не менш смачний варіант такої капусти.
Про це йдеться на сайт сookorama.net.
Інгредієнти
- Капуста свіжа - 2 шт.
- Вода холодна - 150 мл
- Розсіл огірковий - 1 л
- Олія лляна - 100 мл
- Гірчиця з зернами - 3 ст.ложки
- Часник зубці - 8 шт. Розраховано на 10 порцій
Приготування:
Капусту середнього розміру розрізати на 4 частини, щільно скласти у товстостінний посуд (чавунець, гусятницю). Налити трішки води, дуже щільно закрити кришкою і готувати у духовці при 150*С 4 години до кремового кольору. Капуста має стати кольору «міцна кава з молоком». Залишити у духовці до повного вистигання. При іншому варіанті приготування капусту печуть 1 годину при 200*С, а далі ще 2 години при 150*С. Ще в іншому варіанті капустою щільно набивають великий чавунець, перевертають його догори дном на деко (води при цьому не потрібно підливати) і готують при 170*С 2 години, а далі вимикають духовку і залишають у духовці до ранку.
Вистиглу капусту перекласти у посуд і залити на добу розсолом від квашених огірків, помідорів чи навіть квашеної капусти. ( інколи використовують розсіл від маринованих овочів).
Якщо цього немає, можна зварити свіжий маринад з додаванням улюблених спецій, вистудити і залити капусту. Капуста має бути повністю залита маринадом. У такому маринаді капуста може бути у холодильнику хоч і тиждень.
Перед подачею вийняти капусту з маринаду, нарізати крупними шматками, перемішати з олією, пропущеним через прес часником і розтертими зернами гірчиці (можна взяти навіть французьку гірчицю в зернах). Подавати як закуску.
Читайте також:
- Популярний десерт моті: рецепт від луцької кондитерки
- Набагато смачніші за котлети: як приготувати волинські мазурики