Арештують рахунки і майно: як будуть карати оштрафованих ТЦК громадян

мобілізація в Україні

Нещодавно набув чинності закон, який запроваджує нові штрафи за ухилення від мобілізації. У Міністерстві юстиції роз'яснили, яким чином діятиме закон щодо тих, хто ухиляється від військового обліку та не оплачує за це штраф.

Про це повідомляє Мін'юст

Коли громадянин, що ухиляється від обліку, не сплачує добровільно штраф, йому загрожує арешт коштів на рахунках з подальшим списанням і арешт майна. Останнє потім можуть реалізувати.

«Якщо особа отримала штраф від ТЦК і стосовно неї відкрито виконавче провадження, вона побачить про себе інформацію в Автоматизованій системі виконавчого провадження (далі — АСВП)», - ідеться в пресрелізі Мін'юсту.

 

Для цього не потрібно відвідувати відповідний орган державної виконавчої служби, достатньо перевірити інформацію онлайн через АСВП.

Щоб дізнатися, чи є людина в Автоматизованій системі виконавчого провадження, можна застосувати такі параметри на офіційному вебсайті:

  • ПІБ.
  • Число, місяць, рік народження боржника - фізичної особи та прізвище, ім'я, по батькові (за його наявності) стягувача - фізичної особи.
  • Найменування, ідентифікаційний код у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців і громадських формувань для юридичної особи - боржника та стягувача.
  • Номер виконавчого провадження.

Читайте також:

Можливо зацікавить