Ароматна заправка до супу: готую її з року в рік – 15 хвилин і перша страва готова
Восени, коли ще багато свіжих овочів, господині роблять універсальну заправку до супів і борщів — ароматну, вітамінну й дуже зручну. Узимку достатньо додати кілька ложок цієї суміші у киплячу воду — і страва набуває насиченого смаку.
- морква – 1 кг
- болгарський перець – 3 шт.
- ріпчаста цибуля – 1 кг
- рослинна олія – 150 мл
- томатний сік – 2 л
- лавровий лист – 2 шт.
- духмяний перець – 5 шт.
- сіль – 0,5 ч. л.
- чорний мелений перець – 0,5 ч. л.
- оцет 9% – кілька столових ложок
Першим кроком візьміть моркву та натріть її на тертці, а цибулю і перець дрібно наріжте. Овочі необхідно обсмажити на олії до м’якості. Візьміть каструлю та помістіть туди цю суміш і залийте томатним соком, додайте спеції і поставте на вогонь варитись протягом 20 хвилин. Як мине зазначений час, перець потрібно буде дістати і продовжити готувати масу в каструлі ще 10 хвилин.
Гарячу заправку необхідно розкласти по стерилізованих банках, на кожен літр варто додати одну столову ложку оцту. Банки слід герметично закрити, перевернути догори дном, вкриваємо та залишаємо для охолодження. Така заготовка може зберігатись всю зиму та допомогти вам приготувати суп за лічені хвилини. Заправка додається наприкінці приготування страви, після чого слід дати часу трішки настоятись супу, щоб смак був більш насиченим, після чого можна подавати до столу.
Читайте також:
- Морква на зиму в банках: найкращі рецепти для швидкого приготування страв
- Кисло-солодкий маринад для грибів на зиму: найкращий рецепт
- Хрустка і соковита: найкращі способи квашення капусти, які ніколи не підводять