Ароматні баклажани у пряному соусі: страва, яка сподобається і м’ясоїдам, і вегетаріанцям

Як приготувати смачну закуску із баклажанів

Іноді навіть затяті поціновувачі м’яса готові на паузу, коли на стіл подають правильно приготовані овочі. Саме так стається з цими баклажанами — ароматними, пікантними й напрочуд універсальними.

Вони стають головним акцентом будь-якого застілля: м’ясоїди охоче закушують ними шашлик, а вегетаріанці смакують у поєднанні з картоплею в мундирах чи свіжим хлібом, пишуть Добрі новини.

Інгредієнти:

  • Баклажани 800 г
  • Сіль 3/4 ч. л
  • Олія для смаження

Для соусу:

  • Цибуля 1 шт
  • Петрушка та базилік за смаком
  • Томатна паста 2 ст. л
  • Часник 1 зубчик
  • Цукор 1 ч. л
  • Мелений коріандр 1 ч. л
  • Паприка 1 ч. л
  • Чорний перець щіпка
  • Сванська сіль 1/3 ч. л (або звичайна за смаком)
  • Олія 2 ст. л

Приготування:

Баклажани наріжте середніми кубиками, посипте сіллю і залиште хвилин на 15-20, щоб вони пустили сік. Потім промокніть цей сік паперовим рушником, це зменшить гіркоту овоча. Обсмажте баклажани на сковороді до рум’яної скоринки і перекладіть у миску остигати.

Ароматні баклажани у пряному соусі: страва, яка сподобається і м’ясоїдам, і вегетаріанцям

На іншій сковороді прогрійте 2 столові ложки олії, додайте томатну пасту, коріандр, паприку, цукор, дрібно нарізану цибулю, часник, чорний перець і сванську сіль. Трохи протушкуйте на повільному вогні, щоб спеції розкрили аромат, буквально 1-2 хвилини. Якщо паста надто густа, дайте ложку води. Зніміть заправку з вогню, додайте дрібно порізану зелень і дайте охолонути.

Ароматні баклажани у пряному соусі: страва, яка сподобається і м’ясоїдам, і вегетаріанцям

Змішайте баклажани з соусом, добре перемішайте, накрийте миску плівкою й залиште настоюватися мінімум на годину, а краще на півтори. За цей час баклажани вберуть усі аромати пряностей і соус. Подавайте як закуску до м’яса або як окрему страву.

Читайте також:

Можливо зацікавить