Відомий футболіст з Волині Артем Федецький розповів, як потрапив на зйомки «Довбуша»

Відомий футболіст з Волині Артем Федецький розповів, як потрапив на зйомки «Довбуша»

У вівторок, 22 серпня, у Луцьку відбудеться допрем'єрний показ українського історичного фільму «Довбуш», епізодичну роль в якому зіграв відомий футболіст, волинянин, Артем Федецький. Він розповів журналістам ВСН про свої враження від знімального процесу та фільму загалом.

В основі сюжету - життя найвідомішого з опришківських ватажків у Карпатах Олекси Довбуша, а події відбуваються на початку 18 століття. 

«Ми давно знайомі з режисером фільму Олесем Саніним, він і запропонував мені взяти участь у зйомках, таким чином ми хотіли об'єднати футбол і кіномистецтво», - розповів Артем Федецький.

Знімальний період розпочався у серпні 2018 року та проходив у Карпатах, Тернопільській області та Києві. Серед локацій - давні замки, зокрема Свірзький, та інші історичні об'єкти, які допомогли створити атмосферу епохи першої половини 18 століття.

«Фільм знімався протягом 5 років, адже свої корективи внесла спочатку пандемія коронавірусу, а потім - війна. Сцени зі мною знімали у Києві, в жовтні 2021 року, і це був для мене абсолютно новий та дуже цікавий досвід, мені сподобалося», - розповів Артем Федецький.

Відомий футболіст з Волині Артем Федецький розповів, як потрапив на зйомки «Довбуша»Відомий футболіст з Волині Артем Федецький розповів, як потрапив на зйомки «Довбуша»

Цінності, за які боровся головний герой фільму Олекса Довбуш, - справедливість, вірність своїм переконанням, любов до рідної землі, зараз хвилюють нас так само гостро, як і три століття тому. У кінострічці чітко простежується паралель між подіями у фільмі - боротьбі за свободу, та нашим сьогоденням, - зауважує Артем Федецький.

«Вчора я був на допрем'єрному показі фільму у Львові, можу сказати, що це одна з кращих кінокартин, яку я бачив за останні роки. Дійсно, є від чого отримати задоволення і надихнутися, тому щиро раджу лучанам подивитися «Довбуш».

Читайте також:

 

Можливо зацікавить