Бенто-торт без духовки: фудблогерка з Луцька поділилася простим рецептом трендового десерту

Бенто-торти стали справжнім трендом у кондитерському світі. Мініатюрні, стильні та смачні – вони ідеально підходять для подарунка чи солодкої паузи. Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом бенто-торта, який можна приготувати без духовки.
Як приготувати страву, дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».
Інгредієнти
Коржі (на розмір бенто-торта)
- 40 г меду
- 30 г вершкового масла
- 1 яйце (С0)
- 25 г цукру
- 60 г борошна
- 1/3 ч.л. соди
Крем для прошарку
- 150 г вершкового сиру
- 50 мл вершків (від 33%)
- 20 г цукрової пудри
Крем для покриття
- 150 г вершкового сиру
- 60 г вершкового масла
- 40 г цукрової пудри
Декор
- 350 г мастики різних кольорів
Приготування
Розтопіть мед, вершкове масло та цукор на слабкому вогні. Коли маса почне кипіти, зніміть з плити та додайте соду. Дайте суміші охолонути до 65°C, потім додайте яйце й добре перемішайте. Додайте борошно – тісто має вийти, як густа сметана.
Вилийте тісто на суху сковороду (змащувати не потрібно) та випікайте кілька хвилин з кожного боку на слабкому вогні. Збийте охолоджені інгредієнти протягом 30-40 секунд до пухкої консистенції. Перемажте коржі кремом, загорніть торт у харчову плівку та поставте в холодильник на 5-6 годин. Збийте масло з цукровою пудрою (2-3 хвилини), додайте вершковий сир та перемішайте. Покрийте торт кремом і знову охолодіть 1 годину. Розкачайте мастику, виріжте фігурки та прикрасьте торт за власним бажанням.
Читайте також:
- Китайські методи висівання моркви: як отримати рекордний урожай
- Домашній хліб із рум’яною скоринкою: рецепт від луцької фудблогерки
- Як підживити герань мінеральною водою: простий спосіб для пишного цвітіння