Бенто-торт без духовки: фудблогерка з Луцька поділилася простим рецептом трендового десерту

Ніжний бенто-торт із кремовим декором – трендовий десерт, який легко приготувати вдома

Бенто-торти стали справжнім трендом у кондитерському світі. Мініатюрні, стильні та смачні – вони ідеально підходять для подарунка чи солодкої паузи. Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом бенто-торта, який можна приготувати без духовки.

Як приготувати страву, дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».

Інгредієнти

Коржі (на розмір бенто-торта)

  • 40 г меду
  • 30 г вершкового масла
  • 1 яйце (С0)
  • 25 г цукру
  • 60 г борошна
  • 1/3 ч.л. соди

Крем для прошарку

  • 150 г вершкового сиру
  •  50 мл вершків (від 33%)
  •  20 г цукрової пудри

Крем для покриття

  • 150 г вершкового сиру
  • 60 г вершкового масла
  • 40 г цукрової пудри

Декор

  • 350 г мастики різних кольорів

Приготування

Розтопіть мед, вершкове масло та цукор на слабкому вогні. Коли маса почне кипіти, зніміть з плити та додайте соду. Дайте суміші охолонути до 65°C, потім додайте яйце й добре перемішайте. Додайте борошно – тісто має вийти, як густа сметана.

Вилийте тісто на суху сковороду (змащувати не потрібно) та випікайте кілька хвилин з кожного боку на слабкому вогні. Збийте охолоджені інгредієнти протягом 30-40 секунд до пухкої консистенції. Перемажте коржі кремом, загорніть торт у харчову плівку та поставте в холодильник на 5-6 годин. Збийте масло з цукровою пудрою (2-3 хвилини), додайте вершковий сир та перемішайте. Покрийте торт кремом і знову охолодіть 1 годину. Розкачайте мастику, виріжте фігурки та прикрасьте торт за власним бажанням.

Читайте також:

Можливо зацікавить