Білі мариновані гриби: найкраща закуска на зиму

Як правильно готувати білі гриби?

В Україні триває грибний сезон і багато господарів та господинь у пошуку простих рецептів маринованих грибів на зиму. Пропонуємо приготувати мариновані білі гриби. Ця закуска в домашніх умовах вийде набагато смачнішою, ніж куплена.

Рецепт українського шеф-кухаря та ресторатора Євгена Клопотенка, - пише Смачно24.

Подавайте їх з олією, кільцями цибулі чи іншою улюбленою зеленню.

Рецепт маринованих білих грибів

Час: 60 хвилин

Порції: 2

Інгредієнти:

  • 800 грамів сирих білих грибів;
  • 1 літр води;
  • 2 столові ложки солі;
  • 1 столова ложка цукру;
  •  50 грамів 9% оцту;
  • 2 бутони гвоздики;
  • 2 горошки чорного перцю;
  • 1 лавровий лист.

Приготування:

Свіжі білі гриби ретельно перебираємо, промиваємо та зрізаємо низ ніжок.

Перекладаємо гриби в каструлю, заливаємо водою з сіллю. Варимо їх 20 хвилин після закипання. У процесі варіння з'являтиметься піна, її необхідно акуратно видаляти ложкою або шумівкою. Перекладаємо гриби на друшляк і добре промийте під проточною водою.Для маринаду вливаємо до каструлі 1 літр окропу, додайте 2 столові ложки солі, цукор, 2 бутони гвоздики, горошки чорного перцю та лавровий лист. Варимо маринад до розчинення солі та цукру, а потім додаємо оцту.

У киплячий маринад кидаємо гриби та варимо 10 хвилин.

Перекладаємо білі гриби в банки, заливаємо маринадом зі спеціями та закриваємо кришками. Ставимо їх стерилізуватися 15 хвилин на маленькому вогні,

Закриваємо кришками та перевертаємо догори дном. Вкриваємо теплою ковдрою та залишаємо охолоджуватися на добу.

Читайте також:

Можливо зацікавить