Брати по духу: чеченець з українцем воюють на Бахмутському напрямку

Брати по духу: чеченець з українцем воюють на Бахмутському напрямку

Українець Євген та чеченець «Казбек» із штурмового загону «Шалена зграя»стали справжніми братами по духу. Зараз вони воюють на Бахмутському напрямку. 

«Росія зникне, коли зійде українське сонце» - пророчі слова першого президента Республіки Ічкерія Джохара Дудаєва. Саме чеченці, як ніхто, розуміють масштаби та «апетит» брудної загарбницької російської політики. Тому розуміють, що перемога України – це шанс для свободи як і Ічкерії, так і інших поневолених народів. Про це йдеться у сюжеті волонтерів «АНТС».

Нагадаємо, волинська депутатка облради Юлія Вусенко разом із львівськими волонтерами їздила на схід країни, щоб передати необхідні речі для військових та цивільних, які залишаються на цих територіях.

«Чим більше ми їх вб’ємо, тим краще будемо жити. Зло, яке століттями намагається нас поневолити, в нас одне. Іншої біди у нас нема окрім цього безглуздого сусіда. Та біда, яка прийшла на мою Батьківщину в 1994 році, 28 років тому, протягом яких вони (росіяни, - ред.) знищили третю частину мого народу. Є чітке розуміння, що з тією ж стратегією вони прийшли і сюди. Для нас це помста і перемога України дасть можливість звільнитися іншим народам, і моєму народу. В нас проблема не з Путіним. Ця проблема має вікові коріння. В нас проблема з їхнім шовінізмом і з імперськими амбіціями. Вони віками знищують нас - всі наші предки воювали з цією імперією, щоб звільнитися від них. І 100, 200, 300 і 400 років тому - вони завжди вішали на нас якісь ярлики. Це світове зло», - наголошує «Казбек» із штурмового взводу «Шалена зграя».

«Казбек» подарував своєму побратиму Євгену шеврони Ічкерії.

«Це шеврон Ічкерії, його мені подарував брат «Казбек», який зараз поряд. Ічкерія пережила такі ж проблеми, як Україна. Її били, вбивали її народ, але молоді хлопці брали зброю до рук і воювали. Це зараз нас і поєднує з адекватними нохчі. Ми не беремо до уваги кадирівців, бо це біосміття і вони не мають відношення до нохчі. А нам вбивати ворогів, які приперлися до нас. Це наша основна ціль», - розповідає він.

Детальніше - дивіться у відео.

Читайте також:

Ольга Яблонська

Можливо зацікавить