Бюджетний, простий і смачний десерт: рецепт тертого пирога від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук поділилась рецептом тертого пирога. Цей десерт стане чудовим доповненням до чаю або кави, а також порадує родину своєю ароматною начинкою та хрусткою скоринкою. Готується легко, з доступних інгредієнтів.
Як приготувати страву, дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».
Інгредієнти:
- Борошно - 420-430 г
- Яйця - 2 шт
- Масло - 200 г
- Розпушувач - 10 г
- Ванільний цукор - 10 г
- Цукор - 100 г
- Сіль - дрібка
- Густе варення - 0.5 л
Приготування:
Масло кімнатної температури розтираємо з цукром та ванільним цукром. Для менш солодкого варіанту можна використовувати трохи менше цукру. Додаємо яйця і сіль, ретельно перемішуємо до однорідної маси.
У борошно додаємо розпушувач, перемішуємо, а потім з'єднуємо з рідкою масою. Замішуємо тісто, яке має бути м'яким, але не липким. Розділяємо тісто на дві частини - одну більшу, іншу меншу. Більшу частину обгортаємо в харчову плівку і ставимо в холодильник, а меншу - в морозилку на 1 годину.
Дістаємо більшу частину тіста з холодильника. Розкачуємо його між двома листками пергаменту, щоб не прилипало до качалки. Перекладаємо на бляшку. Поверх тіста рівномірно викладаємо густе варення. Меншу частину тіста дістаємо з морозилки і натираємо на крупну тертку прямо на варення.
Випікаємо пиріг у заздалегідь розігрітій до 180°C духовці протягом 25-30 хвилин, поки верхівка не стане золотистою. Дістаємо пиріг з духовки, охолоджуємо та нарізаємо на порційні шматки.
Читайте також:
- Як правильно підживлювати орхідеї: найкращі добрива для розкішного цвітіння
- Ніжні та пухкі оладки з манної крупи: рецепт від луцької фудблогерки
- Як змусити спатифілум зацвісти: три дієві способи