Чому Луцький зоопарк здав у оренду тигрицю Трішу

Чому Луцький зоопарк здав у оренду тигрицю Трішу

На сторінці Луцького зоопарку у соцмережах повідомили, що улюблениця лучан тигриця Тріша відтепер проживатиме у Черкаському міському зоологічному парку «Рошен». З чим пов'язане прийняття такого рішення та як почувається тварина на новому місці, дізнавалися журналісти ВСН.

Нагадаємо, тигриця Тріша народилася у Луцькому зоопарку 5 років тому. Її батьки, амурські тигри Тамерлан та Аіда, не прийняли потомства.

Директор комунального підприємства «Луцький зоопарк» Людмила Денисенко розповіла журналістам ВСН, що мама-тигриця була дуже агресивно настроєна щодо Тріші:

«Вони взагалі не гуляли разом, Тріша просто сиділа у вольєрі, а мама Аіда була дуже агресивно настроєна проти неї».

Тому, коли до Людмили Денисенко звернулися черкаські колеги з проханням дати Трішу в оренду у їхній зоопарк, колектив Луцького звіринцю спільною нарадою вирішив дати згоду.

«У Черкаському зоопарку від старості загинула тигриця і, відповідно, звільнився вольєр. Тому ми вирішили погодитися на пропозицію черкаських колег та передати їм Трішу на умовах оренди. Проте, Тріша лишається власністю нашого зоопарку і при потребі ми завжди можемо її повернути, є така домовленість». 

Чому Луцький зоопарк здав у оренду тигрицю ТрішуЧому Луцький зоопарк здав у оренду тигрицю Трішу

Людмила Денисенко зізнається: рішення віддати тварину до Черкаського зоопарку було непростим.

«Рішення віддати Трішу було непростим, але якщо мова йде про благополуччя тварини - потрібно вимкнути емоції і прийняти правильне рішення. Тут її не приймали батьки, та й простору було дуже мало». 

Зараз Тріша почуває себе чудово, адже має свій власний просторий вольєр.

«Там у неї є свій власний просторий вольєр, і зимовий, і літній, вона собі гуляє. Колеги з Черкас надсилають нам фото та відео, на яких Тріша весело проводить час», - розповіла Людмила Денисенко.

Договір оренди тварини підписали терміном 5 років. Далі, за словами директорки, буде видно, мовляв, а раптом їй знайдуть там гарну пару?

Читайте також:

Можливо зацікавить