Смакували всі: у Луцькому зоопарку відбулося «Свято гарбуза»

Смакували всі: у Луцькому зоопарку відбулося «Свято гарбуза»

У неділю, 15 жовтня у Луцькому зоопарку проходить «Свято гарбуза», на яке завітало понад 300 людей з Луцька, Рівненщини та інших міст Волині, щоб поласувати смаколиками з гарбуза.

Як розповіла журналістам видання ВСН директорка зоопарку Людмила Денисенко «Свято гарбуза» – традиційне свято до періоду коронавірусу та великої війни.

Смакували всі: у Луцькому зоопарку відбулося «Свято гарбуза»
Директорка зоопарку Людмила Денисенко

Тоді підприємство підбивало своєрідні підсумки, робили показові екскурсії та годівлі, також була виставка гарбузів, традиційне частування пирогом з гарбуза, гарбузовою кашею та гарбузовим соком. 

Вагалися, чи робити подібне цьогоріч, розповідає директорка, але все-таки вирішили, що потрібно насититися позитивними емоціями. Побачивши, які радісні відвідувачі зоопарку, працівники переконалися, що рішення прийняли правильне.

Смакували всі: у Луцькому зоопарку відбулося «Свято гарбуза»Смакували всі: у Луцькому зоопарку відбулося «Свято гарбуза»Смакували всі: у Луцькому зоопарку відбулося «Свято гарбуза»Смакували всі: у Луцькому зоопарку відбулося «Свято гарбуза»

Новинкою цьогорічного свята став процес віджимання олії, відвідувачі мали змогу долучитися, насипати насіння гарбуза і спостерігати за процесом створення олії, а також провести дегустацію.

Смакували всі: у Луцькому зоопарку відбулося «Свято гарбуза»Смакували всі: у Луцькому зоопарку відбулося «Свято гарбуза»Смакували всі: у Луцькому зоопарку відбулося «Свято гарбуза»

На території також провели різноманітні конкурси, майстер-класи, показові годівлі разом із працівниками зоопарку.

Як проінформувала Людмила Денисенко, організацією заходу займалися виключно працівники звіринцю.

«Наша родзинка, що кашоварить сьогодні бухгалтерія підприємства. Я думаю, що такі свята ми будемо відновлювати і надихатися на нашу перемогу», – каже директорка.

Смакували всі: у Луцькому зоопарку відбулося «Свято гарбуза»Смакували всі: у Луцькому зоопарку відбулося «Свято гарбуза»Смакували всі: у Луцькому зоопарку відбулося «Свято гарбуза»Смакували всі: у Луцькому зоопарку відбулося «Свято гарбуза»Смакували всі: у Луцькому зоопарку відбулося «Свято гарбуза»Смакували всі: у Луцькому зоопарку відбулося «Свято гарбуза»Смакували всі: у Луцькому зоопарку відбулося «Свято гарбуза»Смакували всі: у Луцькому зоопарку відбулося «Свято гарбуза»

Як розповіла колекціонерка овочів Наталія Боярчук, вона вирощує овочі, які можна було б і використати і скуштувати. У жінки більше 100 видів квасолі, 31 сорт перцю та 32 види гарбузових.

Смакували всі: у Луцькому зоопарку відбулося «Свято гарбуза»
Колекціонерка овочів Наталя Боєрчук

«Скільки себе пам’ятаю, стільки і займаюся колекціонуванням. Однак, спочатку це не було так масташбно, але загалом вже понад 10 років у цій справі», - каже Наталя Боєрчук. 

Виростити можна все, розповідає жінка, головне докласти зусиль і мати відповідні знання, оскільки якщо просто купите насіння та посієте, ви не досягнете такого успіху. Жінка наголошує, що потрібно все вивчити за рослинку і згодом практикувати.

Смакували всі: у Луцькому зоопарку відбулося «Свято гарбуза»Смакували всі: у Луцькому зоопарку відбулося «Свято гарбуза»Смакували всі: у Луцькому зоопарку відбулося «Свято гарбуза»Смакували всі: у Луцькому зоопарку відбулося «Свято гарбуза»Смакували всі: у Луцькому зоопарку відбулося «Свято гарбуза»Смакували всі: у Луцькому зоопарку відбулося «Свято гарбуза»Смакували всі: у Луцькому зоопарку відбулося «Свято гарбуза»Смакували всі: у Луцькому зоопарку відбулося «Свято гарбуза»Смакували всі: у Луцькому зоопарку відбулося «Свято гарбуза»Смакували всі: у Луцькому зоопарку відбулося «Свято гарбуза»Смакували всі: у Луцькому зоопарку відбулося «Свято гарбуза»

Читайте також:

• Все розпочалося з декретної відпустки: волинянка вирощує різноманітні декоративні рослини

• Ківі, гранат та хурма: у селі під Луцьком чоловік вирощує екзотичні фрукти

• Вирощує різноманітні овочі і квіти: волинянка зробила бізнес на улюбленій справі. Фото

Можливо зацікавить