Домашній кіш лорен: рецепт смачного пирога від луцької фудблогерки

Кіш лорен - рецепт

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати пиріг з куркою, грибами та сиром.

Рецептом страви дівчина поділилась у соціальній мережі «Instagram».

«Улюблений кіш лорен... Смакота!» - пишуть у коментарях.

Тісто:

  • 250 г борошна;
  • 130 г вершкового масла;
  • 1 яйце (категорія С1);
  • 1/3 ч.л солі;
  • 2 ст. л крижаної води.

Приготування:

До борошна додаємо шматочки холодного масла та сіль, блендеруємо до дрібної крихти (можна натерти масло на тертці, перетерти з борошном руками). До крихти додаємо яйце та воду. Замішуємо тісто. Воно повинне бути м‘яке та еластичне. Розкатуємо тісто у пласт, він не має бути товстий, але і не надто тонкий, орієнтовно 0.4 см. Викладаємо тісто до форми, руками формуємо основу, залишки тіста по боках відрізаємо ножем. Ставимо основу в холодильник на 20 хв. Далі наколюємо тісто виделкою. Викладаємо зверху пергамент, насипаємо на нього будь-яку крупу (рис, гречка) і випікаємо впродовж 15 хв при 200 градусів.

Начинка

  • 5 яєць;
  • 250 мл жирних вершків від 30%;
  • кріп, петрушка;
  • сіль, перець, паприка на смак;
  • 300 г копченої курячої грудки (можна замінити на відварену або запечену);
  • 250 г шампіньйонів;
  • 150 г твердого сиру.

Приготування:

Гриби нарізаємо на невеликі шматочки, обсмажуємо на мінімальній кількості олії до готовності. Грудку також нарізаємо на кусочки. До вершків додаємо яйця, перемішуємо. Додаємо дрібно нарізану зелень, сіль, перець та паприку. На запечену основу викладаємо гриби та курку, присипаємо натертим сиром і заливаємо вершково-яєчною заливкою. Випікаємо при 180 градусах 45-50 хв. Даємо охолонути. Смакуємо пиріг у теплому та охолодженому стані.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Повернувся додому після 3 років полону: у Луцьку зустріли Дениса Пшаву
відео
фото

Повернувся додому після 3 років полону: у Луцьку зустріли Дениса Пшаву

Дуже смачна борщова заправка на зиму: бабусин рецепт, про який усі питають

Дуже смачна борщова заправка на зиму: бабусин рецепт, про який усі питають

Разом роблять улюблену справу – домашню випічку: історія волинянок
відео

Разом роблять улюблену справу – домашню випічку: історія волинянок

Квашені помідори під капронову кришку: усі пропорції на 3-літрову банку

Квашені помідори під капронову кришку: усі пропорції на 3-літрову банку

У Луцьку судять чоловіка, якого обвинувачують в ухиленні від мобілізації. Він доводить, що непридатний до служби
відео

У Луцьку судять чоловіка, якого обвинувачують в ухиленні від мобілізації. Він доводить, що непридатний до служби

Ексголкіпер «Волині призупинив ігрову кар’єру і став спортивним директором

Ексголкіпер «Волині призупинив ігрову кар’єру і став спортивним директором

Соте з кабачків: легка літня страва, яку можна приготувати за 30 хвилин
відео

Соте з кабачків: легка літня страва, яку можна приготувати за 30 хвилин

Універсальний маринад для помідорів та огірків: формула «3-6-9» додає унікального смаку

Універсальний маринад для помідорів та огірків: формула «3-6-9» додає унікального смаку

Загрожує довічне: досі судять чоловіка, який торік у Луцьку кинув гранату під ноги людям
відео

Загрожує довічне: досі судять чоловіка, який торік у Луцьку кинув гранату під ноги людям