Домашній кіш лорен: рецепт смачного пирога від луцької фудблогерки

Кіш лорен - рецепт

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати пиріг з куркою, грибами та сиром.

Рецептом страви дівчина поділилась у соціальній мережі «Instagram».

«Улюблений кіш лорен... Смакота!» - пишуть у коментарях.

Тісто:

  • 250 г борошна;
  • 130 г вершкового масла;
  • 1 яйце (категорія С1);
  • 1/3 ч.л солі;
  • 2 ст. л крижаної води.

Приготування:

До борошна додаємо шматочки холодного масла та сіль, блендеруємо до дрібної крихти (можна натерти масло на тертці, перетерти з борошном руками). До крихти додаємо яйце та воду. Замішуємо тісто. Воно повинне бути м‘яке та еластичне. Розкатуємо тісто у пласт, він не має бути товстий, але і не надто тонкий, орієнтовно 0.4 см. Викладаємо тісто до форми, руками формуємо основу, залишки тіста по боках відрізаємо ножем. Ставимо основу в холодильник на 20 хв. Далі наколюємо тісто виделкою. Викладаємо зверху пергамент, насипаємо на нього будь-яку крупу (рис, гречка) і випікаємо впродовж 15 хв при 200 градусів.

Начинка

  • 5 яєць;
  • 250 мл жирних вершків від 30%;
  • кріп, петрушка;
  • сіль, перець, паприка на смак;
  • 300 г копченої курячої грудки (можна замінити на відварену або запечену);
  • 250 г шампіньйонів;
  • 150 г твердого сиру.

Приготування:

Гриби нарізаємо на невеликі шматочки, обсмажуємо на мінімальній кількості олії до готовності. Грудку також нарізаємо на кусочки. До вершків додаємо яйця, перемішуємо. Додаємо дрібно нарізану зелень, сіль, перець та паприку. На запечену основу викладаємо гриби та курку, присипаємо натертим сиром і заливаємо вершково-яєчною заливкою. Випікаємо при 180 градусах 45-50 хв. Даємо охолонути. Смакуємо пиріг у теплому та охолодженому стані.

Читайте також:

Можливо зацікавить