Як приготувати ідеальні деруни: який інгредієнт не можна додавати
Існує чимало варіантів приготування смачних дерунів. Однак багато хто припускається важливої помилки, додаючи в страву всього лише один інгредієнт, якому там не місце.
Про це пише ТСН.
Насамперед професійні кухарі впевнені, що найсмачнішими виходять ті деруни, які містять мінімальну кількість продуктів. До цієї страви обов'язково входять натерта картопля і цибуля. Чи потрібно відтискати картоплю для дерунів? У мисці обов'язково залишиться овочевий сік — його важливо злити.
Потім до картопляно-цилулевої маси вбивають одне яйце. Додають на смак сіль і перець. Тут важливо не переборщити — спеції не повинні «перебивати» смак картоплі.
Багато хто сперечається, чи потрібно в деруни додавати борошно? Виявляється, саме від цього інгредієнта краще відмовитися. Інакше деруни вийдуть «гумовими», сухими зверху і з непропеченою «серединкою». Якщо ж ви готуєте велику кількість дерунів і хочете, щоб вони довше полежали, додайте 2-3 ложки борошна на 1,5 кг картоплі.
Також щоб суміш не потемніла, можна замінити борошно ложкою сметани. Якщо деруни виходять надто рідкими, щоб не використовувати борошно чи крохмаль, просто видаліть зайву вологу.
Читайте також:
- Не прилипатимуть до сковороди та не рватимуться: як приготувати ідеальні млинці
- Бюджетно та швидко: рецепт торта від луцької кондитерки