«Дуже смачна та пухка»: рецепт картопляної фокаччі від волинського блогера-пекаря
Волинський блогер-пекар Дмитро Жуковець розповів, як приготувати картопляну фокачу.
Відповідне відео він оприлюднив у соцмережах.
У коментарях зазначили, що за цим рецептом фокача виходить «дуже смачна та пухка».
Інгредієнти:
- 500г борошна
- 200г пюре синьою картоплі (можна замінити звичайною)
- 400г холодної води
- 25г оливкової олії
- 10г свіжих дріжджів
- 10г солі
Приготування:
1.Замішати все протягом 20 хвилин.
2.Залишити при кімнатній температурі на 1год.
3. Перекласти на ніч в холодильник.
4.Обімняти і перекласти на деко змащене олією.
5.Дати збільшитись в 2,5 рази і полити олією.
6.Помасажувати, додати томати чері і присипати улюбленими спеціями.
7.Випікати при 230℃ (без конвекції) 25 хв.
8.Полити зверху ще олією.
Читайте також:
- У Луцьку відкриють новий фаст-фуд: що відомо
- «Пампушки на максималках»: волинський блогер-пекар розповів, як приготувати часникові булочки
- На Волині очікуються заморозки на поверхні ґрунту: як захистити овочі та квіти