«Дуже смачна та пухка»: рецепт картопляної фокаччі від волинського блогера-пекаря

хліб

Волинський блогер-пекар Дмитро Жуковець розповів, як приготувати картопляну фокачу.

Відповідне відео він оприлюднив у соцмережах.

У коментарях зазначили, що за цим рецептом фокача виходить «дуже смачна та пухка».

Інгредієнти:

  • 500г борошна
  • 200г пюре синьою картоплі (можна замінити звичайною)
  • 400г холодної води
  • 25г оливкової олії
  • 10г свіжих дріжджів
  • 10г солі

Приготування:

1.Замішати все протягом 20 хвилин.

2.Залишити при кімнатній температурі на 1год.

3. Перекласти на ніч в холодильник.

4.Обімняти і перекласти на деко змащене олією.

5.Дати збільшитись в 2,5 рази і полити олією.

6.Помасажувати, додати томати чері і присипати улюбленими спеціями.

7.Випікати при 230℃ (без конвекції) 25 хв.

8.Полити зверху ще олією.

Читайте також:

Можливо зацікавить