Дуже смачні квашені помідори у відрі: будуть готові через 4 дні

Квашені помідори найкращий рецепт

Квашені помідори - не лише смачна, а й корисна закуска. Уже через кілька днів після квашення такі помідори можна подавати до столу.

Перевірений «бабусин» рецепт пікантної томатної закуски, - пише Уніан.

Квашені помідори у відрі з цукром - рецепт

Інгредієнти:

  • 8-10 кілограмів томатів;
  • 5 літрів води;
  • 2 склянки солі;
  • 5 ст.л цукру з гіркою;
  • 10 зубчиків часнику;
  • 1 болгарський перець;
  • 1 ст.л гірчичного порошку;
  • листя смородини та вишні;
  • 1 корінь хрону.

Запам'ятовуйте, як робити квашені помідори в пластиковому відрі.

Вибрати щільні неушкоджені помідори, вимити під проточною водою. У воді кімнатної температури розчинити сіль і цукор, остудити маринад у холодильнику. На дно відра викласти фруктове та ягідне листя, часник і хрін. Розмітити 50% від кількості томатів, зверху додати часник і зелень. Викласти помідори, що залишилися, знову накрити їх листям смородини, вишні та хрону, посипати гірчицею. Залити розсолом, прикрити кришкою, але в жодному разі не закривати. Якщо хочете, щоб помідори були готові через 4 дні, залиште відро за кімнатної температури. Якщо ви приберете ємність у прохолодне місце, то квашені помідори можна буде куштувати через місяць.

Читайте також:

Можливо зацікавить