Дуже смачні квашені помідори у відрі: будуть готові через 4 дні
Квашені помідори - не лише смачна, а й корисна закуска. Уже через кілька днів після квашення такі помідори можна подавати до столу.
Перевірений «бабусин» рецепт пікантної томатної закуски, - пише Уніан.
Квашені помідори у відрі з цукром - рецепт
Інгредієнти:
- 8-10 кілограмів томатів;
- 5 літрів води;
- 2 склянки солі;
- 5 ст.л цукру з гіркою;
- 10 зубчиків часнику;
- 1 болгарський перець;
- 1 ст.л гірчичного порошку;
- листя смородини та вишні;
- 1 корінь хрону.
Запам'ятовуйте, як робити квашені помідори в пластиковому відрі.
Вибрати щільні неушкоджені помідори, вимити під проточною водою. У воді кімнатної температури розчинити сіль і цукор, остудити маринад у холодильнику. На дно відра викласти фруктове та ягідне листя, часник і хрін. Розмітити 50% від кількості томатів, зверху додати часник і зелень. Викласти помідори, що залишилися, знову накрити їх листям смородини, вишні та хрону, посипати гірчицею. Залити розсолом, прикрити кришкою, але в жодному разі не закривати. Якщо хочете, щоб помідори були готові через 4 дні, залиште відро за кімнатної температури. Якщо ви приберете ємність у прохолодне місце, то квашені помідори можна буде куштувати через місяць.
Читайте також:
- Фарширований перець на зиму: прості рецепти
- Буряк на зиму: 5 простих рецептів заготовок
- Домашнє вино з ожини: покроковий і простий рецепт