Домашнє вино з ожини: покроковий і простий рецепт

Вино з ожини без води

Ожина - дуже смачна ягода. З цієї ягоди виходить дуже багато смачних напоїв. Розповідаємо, як приготувати в домашніх умовах вино з ожини.

На смак ожинове вино виходить солодким, з легкою кислинкою, виразним ягідним ароматом та насиченим кольором. Смак регулюється кількістю цукру, - пишуть Вікна.

Найкраще споживати таке вино з сирами, подавати його до десертів, воно може вдало підкреслити смак м’яса.

Вино з ожини рідко коли можна знайти в магазинах, тож ділимося покроковим рецептом приготування!

Вино з ожини: простий рецепт

Знадобиться

  • Ожина — 5 кг
  • Вода — 7 л
  • Цукор — 2,5 кг
  • Мед — 300 мл

Якщо ти любиш солодке вино, можна додати 3 кг цукру на таку кількість ягід.

Приготування

  1. Промий ожину прохолодною водою. Дай їй підсохнути. Розімни ягоди у великій мисці чи каструлі. Це можна робити руками або товкачкою для пюре. Не використовуй для цього блендер, бо він дрібнить кісточки.
  2. Ягідне пюре пересип у бутель. 1,5 кг цукру з медом розчини у теплій воді. Дай сиропу охолонути. Пюре змішай з сиропом, розмішай дерев’яною ложкою та залиш настоюватися в теплому місці.
  3. На бутлі встанови гідрозатвор чи вдягни зверху медичну рукавичку з однією дірочкою в пальці. Не забувай збовтувати бутель.
  4. Коли рукавичка здується, це означатиме, що закінчився процес бродіння. Проціди усе через марлю. Якщо вино з ожини недостатньо солодке, додай ще цукру, який лишився з першого етапу.
  5. Коли вино стане світлішим, перелий його у чисту банку чи бутель, надягни рукавичку без дірочки та залиш у теплому місці на два тижні.
  6. За два тижні зніми осад, і лиши ще на два тижні освітлюватися.
  7. Після цього вино можна розливати у пляшки. Його можна споживати. Зберігай пляшки у прохолодному місці.

Вино з ожини без води

Доволі популярним є рецепт ожинового вина без води. Його смак більш насичений та яскравий. Технологія приготування відрізняється зовсім трохи. Промиту та розім’яту ожину залиши у каструлі на три доби.

Проціди через марлю чи сито, відіжми сік і додай цукор. Утворену суміш перелий у банку. Зверху надягни медичну рукавичку з однією дірочкою.

Коли ожинове вино без води перебродить і рукавичка здується, проціди його і додай ще трохи цукру. Знову надягни рукавичку. Коли рукавичка здується вдруге — вино можна споживати та розливати по пляшках. На такий рецепт потрібно значно більше ягід.

Читайте також:

Можливо зацікавить