Домашнє вино з ожини: покроковий і простий рецепт
Ожина - дуже смачна ягода. З цієї ягоди виходить дуже багато смачних напоїв. Розповідаємо, як приготувати в домашніх умовах вино з ожини.
На смак ожинове вино виходить солодким, з легкою кислинкою, виразним ягідним ароматом та насиченим кольором. Смак регулюється кількістю цукру, - пишуть Вікна.
Найкраще споживати таке вино з сирами, подавати його до десертів, воно може вдало підкреслити смак м’яса.
Вино з ожини рідко коли можна знайти в магазинах, тож ділимося покроковим рецептом приготування!
Вино з ожини: простий рецепт
Знадобиться
- Ожина — 5 кг
- Вода — 7 л
- Цукор — 2,5 кг
- Мед — 300 мл
Якщо ти любиш солодке вино, можна додати 3 кг цукру на таку кількість ягід.
Приготування
- Промий ожину прохолодною водою. Дай їй підсохнути. Розімни ягоди у великій мисці чи каструлі. Це можна робити руками або товкачкою для пюре. Не використовуй для цього блендер, бо він дрібнить кісточки.
- Ягідне пюре пересип у бутель. 1,5 кг цукру з медом розчини у теплій воді. Дай сиропу охолонути. Пюре змішай з сиропом, розмішай дерев’яною ложкою та залиш настоюватися в теплому місці.
- На бутлі встанови гідрозатвор чи вдягни зверху медичну рукавичку з однією дірочкою в пальці. Не забувай збовтувати бутель.
- Коли рукавичка здується, це означатиме, що закінчився процес бродіння. Проціди усе через марлю. Якщо вино з ожини недостатньо солодке, додай ще цукру, який лишився з першого етапу.
- Коли вино стане світлішим, перелий його у чисту банку чи бутель, надягни рукавичку без дірочки та залиш у теплому місці на два тижні.
- За два тижні зніми осад, і лиши ще на два тижні освітлюватися.
- Після цього вино можна розливати у пляшки. Його можна споживати. Зберігай пляшки у прохолодному місці.
Вино з ожини без води
Доволі популярним є рецепт ожинового вина без води. Його смак більш насичений та яскравий. Технологія приготування відрізняється зовсім трохи. Промиту та розім’яту ожину залиши у каструлі на три доби.
Проціди через марлю чи сито, відіжми сік і додай цукор. Утворену суміш перелий у банку. Зверху надягни медичну рукавичку з однією дірочкою.
Коли ожинове вино без води перебродить і рукавичка здується, проціди його і додай ще трохи цукру. Знову надягни рукавичку. Коли рукавичка здується вдруге — вино можна споживати та розливати по пляшках. На такий рецепт потрібно значно більше ягід.
Читайте також:
- Квашені помідори з гірчицею: простий рецепт на трилітрову банку та на один літр
- Смачні салати на зиму: рецепти консервації для всієї родини
- Як закрити на зиму болгарський перець в томатному соусі: простий рецепт