Смачні салати на зиму: рецепти консервації для всієї родини
Якщо ви у пошуках нових цікавих рецептів заготовок на зиму, - пропонуємо добірку простих і смачних салатів на зиму, які зможе приготувати кожен.
Рецепти такої консервації, - пише Уніан.
Салати на зиму з болгарським перцем, помідорами та цибулею
- помідори - 2,5 кг;
- огірки - 1 кг;
- болгарський перець - 0,5 кг;
- ріпчаста цибуля - 0,5 кг;
- часник - 50 гр;
- свіжа петрушка - 25 гр;
- кріп свіжий - 25 гр;
- оцет 9% - 40 мл;
- цукор - 3 ст.л;
- сіль - 2 ст.л;
- лавровий лист - 5-7 шт;
- чорний перець горошком - за смаком.
Вимити овочі та зелень, огірки та цибулю нарізати півкільцями. Викласти їх у велику ємність, пересипати сіллю. Видалити плодоніжки та насіння в перців, нарізати овоч довільно. Зелень подрібнити, часник очистити та нарізати пластинами. Додати перець, зелень і часник до огірків із цибулею.
Нарізати часточками або кільцями, викласти в посудину до решти інгредієнтів. Полити овочі олією, посипати цукром, перемішати і залишити на 15-20 хвилин, щоб овочі пустили сік. Простерилізувати банки, викласти на дно лавровий лист і перець горошком, потім наповнити банки салатом, влити 1 ч. л. оцту в кожну банку.
Закатати консервацію, перевернути кришками вниз, накрити тканиною і залишити до охолодження. Зберігати в прохолодному місці.
Салати на зиму з кабачків, помідорів і болгарського перцю
- кабачки - 1 кг;
- помідори - 1.5 кг;
- болгарський перець - 4 шт;
- часник - 5-6 зубчиків;
- цукор - 100 гр;
- сіль - 1 ст.л;
- оцет 9% - 1 ст.л;
- олія рослинна - 1 ст.л.
Помідори і кабачки промити, нарізати кубиками. Болгарський перець очистити від насіння і також нарізати. Узяти каструлю, помістити в неї помідори, додати цукор, сіль і поставити на вогонь. У жодному разі не можна використовувати йодовану або екстра сіль - тільки столову.
Довести до кипіння, потім варити 10 хвилин. Додати кабачки та перець, влити рослинну олію, перемішати. Довести до кипіння, потім варити ще 15 хвилин. Додати подрібнений часник і варити ще 15 хвилин.
Наприкінці додати оцет, одразу накрити кришкою, довести до кипіння і зняти з вогню. Розкласти салат у стерилізовані банки, потім їх перевернути на кришки, укутати тканиною і залишити до охолодження.
Салати на зиму - лечо з перцем чилі
- огірки - 0,5 кг;
- помідори - 0,5 кг;
- перець болгарський - 150 гр;
- білокачанна капуста - 150 гр;
- морква - 100 гр;
- цибуля ріпчаста - 150 гр;
- перець чилі - 0,5 стручка;
- цукор - 50 гр;сіль - 1 ст.л;
- олія рослинна - 75 мл;
- оцет 9% - 40 мл;
- петрушка свіжа - за смаком.
Огірки та помідори промити, нарізати півкільцями. Цибулю очистити, нарізати півкільцями, моркву натерти на крупній тертці, капусту нашаткувати. Болгарський перець нарізати смужками, чилі - кільцями, а петрушку подрібнити. З'єднати овочі в мисці, посипати цукром і сіллю, влити олію та оцет. Перемішати, залишити на 3 години.
Банки для консервації простерилізувати, заповнити салатом, закрити кришками, перевернути і залишити до повного охолодження.
Читайте також:
- Дуже смачна аджика по-українськи на зиму: простий рецепт
- Квашені помідори у відрі та банках: найкращі рецепти
- Кисло-солодкий маринований перець на зиму: найпростіший рецепт