Кисло-солодкий маринований перець на зиму: найпростіший рецепт

Маринований перець швидко

Консервований болгарський перець – дуже смачна самостійна закуска, а також інгредієнт різних салатів. Пропонуємо приготувати на зиму ніжний кисло-солодкий перець.

Детальний рецепт цієї смачної заготовки, - пише Апостроф.

Інгредієнти: 3 кг різнокольорового солодкого перцю, 250 мл води, 250 мл соняшникової олії, 250 мл оцту 9%, 250 г цукру, 0,5 ст.л солі, 15 шт чорного перцю горошком, 5 шт лаврового листа. З указаних пропорцій у вас вийде 6 баночок по 0,5 л.

Приготування: перець миємо, очищаємо від плодоніжки та розрізаємо на 4-6 частин. З усіх інших компонентів, які вказані в рецепті (вода, олія, оцет, цукор, сіль, чорний перець горошком, лавровий лист) готуємо маринад. Для цього з'єднуємо усі необхідні інгредієнти у окремій ємності та доводимо до кипіння.

Далі у киплячу суміш занурюємо частину перцю та варимо протягом 10 хвилин. Після цього розкладаємо його по чистим стерильним баночкам, накриваємо кришками, але не закручуємо. У наш маринад відправляємо другу частину перцю і знову заповнюємо баночки. Коли ємність повністю наповнена перцем, заливаємо її киплячим маринадом та закручуємо кришками.

Перевертаємо банки догори дном, укутуємо ковдрою чи рушником та залишаємо до повного вистигання. Заготовку виносимо до льоху на зберігання, дістаємо її у зимовий період та насолоджуємося ніжним кисло-солодким смаком.

Читайте також: 

Можливо зацікавить