Баклажани на зиму: 5 найкращих рецептів
Баклажани - дуже смачний овоч, а консервація з нього підійде до різних страв. Щоб господиням та господарям не витрачати час даремно на кухні, важливо знайти кращий рецепт цієї закуски
Як зробити салат на зиму з баклажанів, солодких перців і помідорів, і про інші різноманітні поєднання для консервації, - пише Уніан.
Баклажани на зиму «Вогник»
- баклажани - 1.5 кг;
- болгарський перець - 350 гр;
- помідори - 350 гр;
- перець чилі - 2 шт;
- часник - 7 зубчиків;
- сіль - 1 ч. л;
- цукор - 2 ч. л;
- оцет - 50 мл;
- рослинне масло.
Баклажани вимити, нарізати кружечками, товщиною в 1 см. Засипати сіллю, залити холодною водою так, щоб вона покривала овочі. Накрити тарілкою і поставити який-небудь вантаж зверху. Через 10 хвилин на сковороді з маслом обсмажити баклажани до золотистого кольору.
Часник очистити, а перець чилі промити і видалити плодоніжки. Помідори і болгарський перець пропустити через м'ясорубку, чилі і часник натерти на тертці. Викласти всі подрібнені овочі в каструлю, додати сіль, цукор і рослинне масло. Перемішати, поставити на маленький вогонь і варити 5-7 хвилин. Потім зняти з плити, баклажани викласти в каструлю і перемішати. Перекласти баклажани разом з соусом в стерилізовані банки і закатати кришками.
Баклажани на зиму з часником
- баклажани - 5 кг;
- сіль - 200 гр;
- вода - 5 л;
- рослинна олія - 500 мл;
- оцет - 500 мл;
- часник - 200 гр.
Баклажани помити, нарізати кружечками або кубиками. У каструлю налити воду, посолити, додати оцет і викласти баклажани. Варити на повільному вогні 4-5 хвилин. Часник подрібнити, злегка обсмажити на олії, а потім в окремій ємності змішати з баклажанами. В кінці розкласти закуску по банках і закатати.
Баклажани на зиму з помідорами
- баклажани - 1 кг;
- помідори - 1.5 кг;
- часник - 1 головка;
- цукор - 3 ст.л
- рослинна олія - 4 ст.л;
- сіль - 1 ст.л;
- оцет - 1 ст.л.
Помідори вимити, очистити від шкірки і пропустити через м'ясорубку або блендер. Томатну масу викласти в сотейник і варити 10-15 хвилин після закипання. Потім додати баклажани, нарізані кубиками, а також сіль, цукор і масло. Знову проварити 30 хвилин, додати оцет і подрібнений часник. Довести до готовності протягом 5 хвилин і розкласти по банках.
Баклажани по-корейськи з морквою і цибулею
- баклажани - 4 кг;
- морква - 1 кг;
- перець болгарський - 1 кг;
- цибуля - 1 кг;
- часник - 100 гр;
- оцет - 2 ст.л;
- спеція.
Баклажани вимити, нарізати соломкою, посолити і залишити на годину в мисці, потім злегка обсмажити на олії. Моркву натерти на тертці, цибулю нарізати півкільцями, перець - соломкою. Всі овочі перемішати, додати подрібнений часник, оцет і спеції, залишити на ніч. Вранці знову перемішати закуску і розкласти по банках.
Баклажани з горіхами на зиму по-вірменськи
- баклажани - 1 кг;
- часник - 100 гр;
- волоські горіхи - 1 склянка;
- рослинна олія - 0.5 склянки;
- петрушка - 0.5 пучка;
- оцет - 3 ст.л;
- сіль - 1.5 ч.л;
- чорний мелений перець - 1.5 ч.л
Баклажани промити, видалити плодоніжки і нарізати овоч кружечками. Викласти на деко, змастити олією і випікати в духовці 20-25 хвилин при 200°C. Горіхи і зелень дрібно нарізати ножем, часник пропустити через прес. Додати сіль, перець, оцет і перемішати. Шарами викласти в стерилізовану банку соус і баклажани, а потім закатати кришками.
Читайте також:
- Як з кабачків приготувати «ананаси» на зиму
- Як в магазині і без стерилізації: кращий рецепт помідорів у власному соку на зиму
- Як закрити спаржеву квасолю в соусі сацебелі: дуже смачний рецепт