Як закрити спаржеву квасолю в соусі сацебелі: дуже смачний рецепт

Закрутка з стручкової квасолі

Якщо ви у пошуку нових і смачних рецептів заготовок на зиму - пропонуємо приготувати стручкову квасолю в соусі сацебелі.

Страва з цього продукту приємно здивує вас смаком, - пише the Lime.

Інгредієнти: 2 кг шпарагівки, 1 банка соусу сацебелі, 1 ст. ложка чорного меленого перцю, 1 склянка (200 мл) цукру, 1 ст. ложка солі, 0.5 склянки води, 1 склянка олії, 0.5 склянки оцту, 8-10 зубчиків часнику. З цієї порції продуктів виходить 5 баночок об'ємом 0.5 л.

Приготування: квасолю промиваємо, просушуємо та нарізаємо середніми шматочками. В окремій глибокій каструлі з’єднуємо воду, оцет та соняшникову олію. Додаємо спеції: цукор, чорний мелений перець та сіль (бажано не йодовану, а кам’яну). Також сюди висипаємо банку соусу та подрібнений часник.

Всі компоненти добре перемішуємо та відправляємо готуватися на плиту до моменту закипання. Після того, як маринад закипів, ще раз його перемішуємо та додаємо у каструлю стручкову квасолю. Варимо суміш 30 хв з моменту повторного закипання. Не забуваємо періодично помішувати.

Готову квасолю розкладаємо по чистих баночках. За потреби баночки протираємо серветкою від залишків жиру та продуктів. Банки накриваємо кришками та ставимо їх на плиту стерилізуватись – 30 хв з моменту закипання. Після цього банки дістаємо та закручуємо кришки. Укутуємо їх тканиною до повного охолодження.

Читайте також:

Можливо зацікавить