Квашені помідори у 3-літровій банці під капроновою кришкою: швидкий і смачний рецепт
Квашені помідори - улюблена багатьма закуска, яка підійде до багатьох страв. Проте не всі знають, як правильно заквасити помідори, щоб вони вийшли смачними.
Класичний рецепт квашених помідорів у банці, який ніколи не підводить господарів, - пише theLime.
Зробити їх простіше простого
Інгредієнти на банку 3 л:
томати (2 кг), часник (4 зубчики), корінь хрону, листя хрону, листя смородини, малини, винограду, кріп, петрушка, сіль (60 г), цукор (25 г), суха гірчиця (2-3 ч. л.), холодна вода (1,2 л).
Приготування:
Заздалегідь підготуємо банки. Банки промиваємо в проточній воді з миючим засобом або харчовою содою, витираємо насухо.
Томати споліскуємо у проточній воді. Часник очищаємо від лушпиння і поділяємо на зубчики.
Корінь хрону очищаємо, тремо на тертці. Листя хрону, смородини, малини, винограду, кріп та петрушку споліскуємо у проточній воді. Викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.
На дно кожної банки викладаємо кілька зубчиків часнику, листочків смородини, малини, винограду, петрушки, кропу. Потім щільним шаром укладаємо в банки помідори, а зверху натертий корінь хрону, потім знову шар помідорів.
Для розсолу беремо холодну воду, додаємо до неї сіль, цукор і розмішуємо до повного розчинення кристалів. Заливаємо помідори в банці, зверху накриваємо листям хрону і додаємо суху гірчицю (порошок).
Накриваємо капроновою кришкою і відправляємо в прохолодне місце.
Читайте також:
- Як боротися з бур'янами восени після збору врожаю: найкращі методи
- Як в магазині і без стерилізації: кращий рецепт помідорів у власному соку на зиму
- Чому стріляють банки з консервацією: головні помилки та як їх уникнути