Квашені помідори у 3-літровій банці під капроновою кришкою: швидкий і смачний рецепт

Смачні квашені помідори

Квашені помідори - улюблена багатьма закуска, яка підійде до багатьох страв. Проте не всі знають, як правильно заквасити помідори, щоб вони вийшли смачними.

Класичний рецепт квашених помідорів у банці, який ніколи не підводить господарів, - пише theLime.

Зробити їх простіше простого

Інгредієнти на банку 3 л:

томати (2 кг), часник (4 зубчики), корінь хрону, листя хрону, листя смородини, малини, винограду, кріп, петрушка, сіль (60 г), цукор (25 г), суха гірчиця (2-3 ч. л.), холодна вода (1,2 л).

Приготування:

Заздалегідь підготуємо банки. Банки промиваємо в проточній воді з миючим засобом або харчовою содою, витираємо насухо.

Томати споліскуємо у проточній воді. Часник очищаємо від лушпиння і поділяємо на зубчики.

Корінь хрону очищаємо, тремо на тертці. Листя хрону, смородини, малини, винограду, кріп та петрушку споліскуємо у проточній воді. Викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

На дно кожної банки викладаємо кілька зубчиків часнику, листочків смородини, малини, винограду, петрушки, кропу. Потім щільним шаром укладаємо в банки помідори, а зверху натертий корінь хрону, потім знову шар помідорів.

Для розсолу беремо холодну воду, додаємо до неї сіль, цукор і розмішуємо до повного розчинення кристалів. Заливаємо помідори в банці, зверху накриваємо листям хрону і додаємо суху гірчицю (порошок).

Накриваємо капроновою кришкою і відправляємо в прохолодне місце.

Читайте також:

Можливо зацікавить