Маринований болгарський перець на зиму: найсмачніші рецепти консервації
У самому розпалі сезон консервацій і багато господарів в пошуках смачних рецептів маринованого болгарського перцю. Пропонуємо 4 перевірені рецепти домашньої консервації, щоб ви змогли насолоджуватися ароматним перцем навіть взимку.
Рецепти консервованого перцю, - пише Уніан.
Маринований перець - класичний рецепт
Інгредієнти описані для 5 літрових банок:
- перець болгарський - 4 кг;
- вода - 1 л;
- оцет 9% - 200 мл;
- олія соняшникова - 200 гр;
- цукор - 200 гр;
- сіль - 2 ст. л;
- лавровий лист - 2 шт;
- перець горошком - 5-6 шт;
- гвоздика - 2-3 бутона;
- перець духмяний - 2 горошини.
Перці помити, звільнити від насіння. Розрізати на чотири частини, якщо перець довгий, то частин буде більше. Взяти каструлю, додати в неї всі інгредієнти, крім оцту, довести до кипіння на маленькому вогні. Після закипання додати оцет. В окрему каструлю налити воду і закип'ятити. Покласти перці і бланшувати 2 хвилини. Потім опустити перці в маринад і 5 хвилин проварювати.
Скласти перці в стерилізовані банки, залити гарячим маринадом, закатати. Не утрамбовуйте перець занадто сильно, інакше він не просочиться маринадом.
Дуже смачний маринований перець - рецепт з часником
Інгредієнти вказані для 3 літрових і 3 півторалітрових банок:
- болгарський перець - 3 кг;
- часник - 100 гр;
- цукор - 300 гр;
- сіль - 3 ст.л з гіркою;
- рослинна олія - 150 гр;
- відвар (залишиться після варіння перцю) - 600 гр;
- оцет 9% - 300 мл.
Перці вимити, очистити від насіння і плодоніжок, нарізати смужками. Очистити часник, нарізати часточками або кружечками - за бажанням. Взяти каструлю, налити води в поставити на вогонь. Після закипання покласти в воду перець і проварити 5 хвилин. Викласти перці шумівкою в емальовану миску. Залити відваром, всипати сіль і цукор, додати масло і часник. Перемішати і знову проварити в маринаді.
Після того, як суміш закипить, засікти 6 хвилин. Під час варіння постійно перемішувати перці, щоб вони трохи осіли. Дуже важливо не переварити овоч - він повинен бути м'яким, але не розвалюватися. За хвилину до готовності додати оцет, знову довести до кипіння і зняти з вогню.
Розкласти перці по стерилізованим банкам, закатати, перевернути і обернути теплою тканиною до охолодження.
Заготовки з перцю на зиму - лечо з кабачків і перцю
Інгредієнти вказані для 3-4 півторалітрових банок:
- кабачки - 1 кг;
- болгарський перець - 500 гр;
- часник - 7 зубчиків;
- цукор - 2 ст. л;
- сіль - 0.5 ст. л;
- рослинна олія - 50 мл;
- томатна паста - 200 мл;
- оцет 9% - 1 ст. л;
- лавровий лист - 3 шт;
- вода - 300 мл;
- перець духмяний і чорний ( горошок) - 4-6 шт.
Кабачки помити, очистити від шкірки і насіння. З перцем виконати те ж саме, нарізати овочі кубиком. В емальованій ємності змішати кабачки, перець солодкий, сіль, цукор, томатну пасту, рослинне масло і воду.
Поставити миску на плиту і тушкувати суміш півгодини. Часник подрібнити і в кінці додати до кабачків з перцем. Також покласти два види перцю і лавровий лист. Тушкувати 2 хвилини, потім влити оцет. Розкласти лечо по банках, закатати, перевернути на кришки і обернути тканиною.
Гострий перець на зиму з баклажаном в маринаді
Інгредієнти вказані для 4 півторалітрових банок + «на скуштувати»:
- баклажани - 1.5 кг;
- солодкий перець - 1.5 кг;
- гострий червоний перець - 1-2 шт;
- гострий зелений перець - 1-2 шт;
- часник - 2 головки;
- рослинна олія - 1 стакан;
- цукор - 300-400 гр;
- сіль - 2 ст.л + для посипання;
- оцет 9% - 1 ст. л.
Баклажани помити, нарізати кружечками. Скласти в глибоку ємність, посипати сіллю на свій смак і залишити на півгодини. Солодкий і червоний гострий перець вимити, цілком викласти на деко, відправити в розігріту до 200-230°C духовку та запікати до готовності. Щоб зрозуміти, чи готовий перець - проколіть його.
Після 30 хвилин промити і віджати баклажани. Обсмажити на рослинній олії. Часник і зелений перець нарізати маленькими кружечками. Дістати перці з духовки, обернути фольгою. Потім зняти шкірку, видалити насіння і розділити овоч на смужки.
В окремій ємності змішати оцет, сіль і цукор, довести до кипіння. Готовність маринаду можна зрозуміти по цукру - він розчиниться. Далі - зібрати в мисці всі овочі, залити їх маринадом, обережно перемішати. Викласти в стерилізовані банки, закатати.
Читайте також:
- Чому стріляють банки з консервацією: головні помилки та як їх уникнути
- Квашені помідори у 3-літровій банці під капроновою кришкою: швидкий і смачний рецепт
- Як в магазині і без стерилізації: кращий рецепт помідорів у власному соку на зиму